x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

06 Sep 2008   •   00:00

6 septembrie 2008



PSD+PC. Curtea de Apel Bucureşti a dispus ieri printr-o hotărîre definitivă şi irevocabilă înregistrarea alianţei dintre PSD şi Partidul Conservator în Registrul Alianţelor Politice. Denumirea prescurtată a acesteia este Alianţa Politică “PSD+PC‘‘.


AUDIENŢE LA OPRESCU. Bucureştenii care vor să stea de vorbă cu edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, vor putea folosi azi, între 9:00 şi 12:00, un birou mobil de audienţă, amplasat în faţa Magazinului Big Berceni, pentru a intra în direct cu primarul general, prin tehnologia 3G. Sorin Oprescu se va afla în sala de consiliu a Primăriei Capitalei, alături de directori şi de consilieri. Problemele care nu vor fi soluţionate pe loc vor fi înregistrate, urmînd ca astfel cetăţenii să primească răspuns în scris.


BUCUREŞTI. Un fost student la Facultatea de Teologie a lovit ieri după-amiază un poliţist de la Circulaţie, care încerca să-l imobilizeze după ce a spart luneta unei maşini cu al cărei proprietar avusese un conflict în trafic în Capitală. Potrivit poliţiştilor de la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei, fostul student s-a certat cu un şofer în timp ce încerca să traverseze neregulamentar Calea Moşilor. Enervat că şoferul îi dădea sfaturi despre traversarea străzii, tînărul i-a spart luneta autoturismului, după care a fugit. Alertat de soţia şoferului păgubit, un poliţist de la Circulaţie aflat pe motocicletă a plecat în urmărirea tînărului. L-a ajuns după aproximativ 150 de metri, iar în momentul în care a vrut să-l imobilizeze, tînărul l-a lovit cu pumnul în cască.


MIERCUREA CIUC.
Floricultorii au fost nevoiţi să înlocuiască o specie de plantă decorativă, sădită în centrul oraşului, după ce mai mulţi tineri au început să consume seminţele acesteia pentru efectul lor halucinogen, doi dintre ei fiind chiar internaţi în spital.


REPLICA LUI BĂSESCU. Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat ieri subtil pe ministrul Justiţiei cînd, întrebat de numirea Monicăi Şerbănescu la DNA, a făcut trimitere la "interesul/interesele" pe care ar alege să le servească Cătălin Predoiu. "Aş aştepta eu un răspuns de la el (ministrul Justiţiei – n.r.), dacă are ca prioritate servirea interesului naţional sau alte interese", a replicat Băsescu înainte de a pleca spre Italia.


AFGANISTAN.
Primele şase transportoare amfibii blindate PIRANHA-III C. vor ajunge în Afganistan la începutul săptămînii viitoare, a anunţat Ministerul român al Apărării Naţionale printr-un comunicat. MApN precizează că, pentru a spori gradul de protecţie al personalului pe timpul îndeplinirii misiunilor, pînă în prezent au fost livrate zece TAB-uri, urmînd ca în următorii doi ani întregul lot de 31 de transportoare să intre în dotare.


DÎMBOVIŢA. Doi bărbaţi din Scheiu de Jos au murit ieri după ce au căzut într-o putină cu borhot de prune, după primele cercetări poliţiştii stabilind că aceştia au murit asfixiaţi din cauza vaporilor puternici de alcool. Potrivit comisarului Vasile Bârlan, înlocuitor la comanda Poliţiei Găeşti, bărbaţii culegeau prunele pentru o femeie din sat. La un moment dat, unul dintre ei s-a dus să verse o găleată cu prune în putină. Nu se ştie cum, bărbatul a alunecat şi a căzut în borhotul cu miros extrem de puternic de alcool. Celălalt bărbat i-a sărit în ajutor, dar a căzut şi el şi nu a mai ieşit.


LOTO 6/49. Premiul cel mare a ajuns la peste un milion de euro, tragerea de mîine fiind prima din seria Tragerilor Speciale Loto 6/49 ale Toamnei, pentru care Loteria Română suplimentează fondul de cîştiguri. Fondul de cîştiguri de la tragerea de duminică va depăşi 1,1 milioane de euro, reportul înregistrat fiind de peste 2,7 milioane de lei. Aceasta va fi şi prima din seria Tragerilor Speciale Loto 6/49 ale Toamnei, care continuă la 21 şi 28 septembrie şi pentru care Loteria Română suplimentează fondul de cîştiguri al categoriei I cu sume importante.

SIBIU.
Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, a inaugurat, ieri, pentru a doua oară, lucrările la acelaşi şantier deschis la Muzeul de Istorie Naturală din cadrul Complexului Muzeal Brukenthal. Dacă în urmă cu 8 luni inaugura interiorul Muzeului de Istorie Naturală, ministrul liberal alături de liderii FDGR Sibiu au inaugurat exteriorul clădirii, însă la numai cîteva zile după ce au inaugurat lucrările la alt şantier al complexului Brukenthal. Costurile se ridică la 850.000 lei. (Dan Tomozei)

ARAD.
Patru agenţi de pază din triajul staţiei CFR Curtici sunt acuzaţi de luare de mită şi complicitate la furt calificat, după ce între 21-23 august, ar fi facilitat, în schimbul unor sume de bani, furtul a peste două tone de fier vechi din vagoanele de marfă oprite în gară. Cantitatea de fier vechi furată a fost găsită, ulterior, într-un mijloc de transport al unui bărbat care a declarat că a cumpărat fierul pentru a-l revinde, însă nu deţinea autorizaţii pentru astfel de activităţi. Acesta este cercetat pentru instigare la dare de mită, luare de mită, furt calificat şi tăinuire. (Andrei Ando)

×
Subiecte în articol: observator