x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

07 Sep 2008   •   00:00

7 septembrie 2008:Doi studenţi din Bucureşti s-au prezentat la sediul Loteriei Române pentru a ridica premiul-record la Loto 5/40, de peste 250.000 de euro. Cei doi tineri, buni prieteni, au cumpărat împreună biletul

LOTO 5/40:Cîştigătorii şi-au ridicat premiul

Doi studenţi din Bucureşti s-au prezentat la sediul Loteriei Române pentru a ridica premiul-record la Loto 5/40, de peste 250.000 de euro. Cei doi tineri, buni prieteni, au cumpărat împreună biletul de la o agenţie din Sectorul 3. Premiul este cel mai mare înregistrat vreodată la categoria I a jocului Loto 5/40.

 


BRAŞOV: Premiile  Cerbului

Cerbul de Aur rămîne acasă. Trofeul Festivalului a fost cîştigat ieri seară de românul Razvan Krivach, cu melodia “Too Much Love Will Kill You”. Cerbul de Argint a revenit Biondo, Suedia, cu piesa “Shine”. Tony Poptămaş & Desperado au primit Cerbul de Bronz pentru piesa “The Universe”, iar 3Nity, Franţa – Premiul special al juriului. Tot ieri seară, trupa britanică Simply Red a susţinut un concert în cadrul Festivalului.

 

EXPOZIŢIE: Icoana sufletului

“Icoana Maicii Domnului”, o expoziţie menită să creeze o stare de spirit aparte în preajma praznicului Naşterii Sfintei Fecioare, a fost deschisă de curînd în Sala “Gheorghe Focşa” a Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti. Expoziţia prezintă publicului o adevărată panoplie românească a iconografiei Maicii Domnului menită a prilejui întîlnirea cu “personajul cel mai ataşant al Creştinismului”, după cum aprecia academicianul Răzvan Theodorescu.

 

ITALIA: Papa, invitat în România

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat sîmbătă, la întîlnirea cu Suveranul Pontif, invitaţia transmisă oficial Sfîntului Scaun în 2006 ca Papa Benedict al XVl-lea să facă o vizită în România. La întîlnirea de la Castelul Gandolfo, preşedintele a mulţumit Papei pentru atitudinea în problema emigraţiei şi pentru susţinerea acordată comunităţii româneşti din Italia.

×
Subiecte în articol: observator