x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

08 Sep 2008   •   00:00

8 septembrie 2008:Două persoane, între care un ofiţer SRI, şi-au pierdut viaţa, iar alte patru au fost rănite într-un accident produs, în noaptea de sîmbătă spre duminică, pe Drumul Naţional 56, în judeţul Mehedinţi.

 

LOTO 6/49. Numerele extrase aseară la Loto 6/49 au fost 27, 18, 2, 1, 39, 45. Din păcate, nici unul dintre jucători nu a reuşit să le ghicească pe toate, astfel că la categoria I se înregistrează un report de 4.082.894,81 RON. La categoria a doua au fost opt cîştigători a cîte 41.105,38 RON, iar la a treia 648 de persoane au băgat în buzunare cîte 761,21 RON.  Numărul extras la Noroc a fost 2080549.

 
BUCUREŞTI. Un tînăr şi-a omorît tatăl în plină stradă, dintr-o eroare. Aflat la volanul propriului autoturism, bărbatul în vîrstă de 30 de ani a încercat să scoată maşina din curte, însă în urma unei manevre greşite şi-a lovit tatăl. Acesta venise pe stradă pentru a-l ghida pe fiul său. Martorii susţin că, marcat puternic de incident, şoferul ghinionist l-a mai călcat pe tatăl său cu maşina de cîteva ori, încercînd să înlăture autoturismul de pe bătrîn.

 
IAŞI. Aproximativ 90 de sindicalişti din Federaţia sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a metalurgiştilor din Romînia au comemorat, ieri, în Cimitirul Eternitatea din Iaşi, opt ani de la asasinarea liderului sindical de la Tepro Iaşi, Virgil Săhleanu. Au participat sindicalişti din Iaşi, Roman, Hunedoara, Bucureşti şi Galaţi, ponderea fiind a celor din Sindicatul “Solidaritatea” din Galaţi, care au venit la Iaşi cu două autocare. Liderul sindical Virgil Săhleanu de la Tepro Iaşi a fost înjunghiat în septembrie 2000, în timpul amplelor proteste sindicale contra privatizării societăţii. Procurorii au stabilit că uciderea lui a fost “ordonată” de directorul firmei şi de investitorul ceh. (Cristinel C. Popa)

 
VASLUI. Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Vaslui au descoperit, cu ocazia unui control efectuat, sîmbătă seară, în bîlciul vasluian, produse expirate, alimente depozitate în condiţii necorespunzătoare, veselă murdară şi pahare de unică folosinţă spălate de comercianţii de bere şi refolosite. Fiecare agent economic verificat a primit sancţiuni de cel puţin 2.000 de lei. (Ana Ionaşcu)


ARAD. Autorităţile de frontieră de la Vărşand au descoperit, în noaptea de sîmbătă spre duminică, 11 transfugi turci şi irakieni care încercau să iasă ilegal din ţară ascunşi într-un tir încărcat cu mobilă, opt dintre turci fiind la a doua tentativă de acest fel în ultima săptămînă. Poliţiştii de frontieră au verificat remorca automărfarului pentru că au observat lărgirea cablului de la prelată. Şoferul turc susţine că nu ştia de prezenţa transfugilor în remorcă. (Andrei Ando)


MEHEDINŢI. Două persoane, între care un ofiţer SRI, şi-au pierdut viaţa, iar alte patru au fost rănite într-un accident produs, în noaptea de sîmbătă spre duminică, pe Drumul Naţional 56, în judeţul Mehedinţi. Accidentul a avut loc puţin după miezul nopţii, pe DN 56, între localităţile Şimian şi Hinova, unde un şofer a pierdut controlul volanului, iar maşina a lovit violent autoturismul condus de Valentin Lance, ofiţer în cadrul SRI. În urma impactului, ambii şoferi au murit pe loc, iar soţia lui Lance a fost grav rănită, alături de ceilalţi trei pasageri care se aflau în cealaltă maşină. (D.S.)


EXAMEN AUTO. Proba teoretică pentru examenul de permis de conducere în Capitală va fi susţinută pe calculator începînd cu data de 1 octombrie. Noua modalitate de examinare va fi pusă în aplicare în sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Pipera. Persoana declarată RESPINS se poate reprograma la un nou examen chiar din acea zi, respectîndu-se însă cele minimum 15 zile între examene.


VRANCEA. O femeie de 40 ani, din Tîrgu-Mureş, a murit ieri dimineaţă într-un accident care a avut loc pe drumul spre Oneşti, în afara municipiului Adjud. Poliţiştii susţin că şoferul unui autovehicul Iveco, în vîrstă de 28 de ani, din localitatea mureşeană Şardu Nirajului, nu a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de autocamionul care circula în faţa sa şi a intrat în coliziune cu acesta. “În urma impactului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto şi decesul pasagerei din autoturism”, a declarat Cătălina Olteanu, de la IPJ Vrancea. (Dana Lepădat)

×
Subiecte în articol: observator