x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

10 Sep 2008   •   00:00

BUCUREŞTI. Proprietarii unor maşini care au blocat ieri la ore diferite circulaţia tramvaielor 34 la intersecţia Bdlui Ion Mihalache cu Str. Doctor Felix s-au ales cu dosar penal pentru că au parcat neregulamentar, pe şina tramvaiului. În urma incidentelor de ieri, pentru acoperirea necesarului de transport, RATB-ul a înfiinţat o linie navetă de autobuze care au circulat între Bucur Obor şi Gara de Nord pînă la deblocarea liniei.



BUCUREŞTI. Proprietarii unor maşini care au blocat ieri la ore diferite circulaţia tramvaielor 34 la intersecţia Bdlui Ion Mihalache cu Str. Doctor Felix s-au ales cu dosar penal pentru că au parcat neregulamentar, pe şina tramvaiului. În urma incidentelor de ieri, pentru acoperirea necesarului de transport, RATB-ul a înfiinţat o linie navetă de autobuze care au circulat între Bucur Obor şi Gara de Nord pînă la deblocarea liniei.

DOSARUL LUI NĂSTASE. Deputaţii jurişti au decis ieri să retrimită la Parchet dosarele "Mătuşa Tamara" şi "Zambaccian 2" care-l privesc pe Adrian Năstase, pe motiv că probele existente au fost deja declarate nule de Instanţa Supremă. Deputaţii au cerut procurorului general să le trimită, dacă are alte probe valabile, pentu că altfel dosarele vor fi considerate închise şi nu vor mai fi trimise plenului pentru a-şi da avizul. (Dana Piciu)

SOV – BID.
Cei doi martori pentru audierea cărora a fost redeschis procesul constituirii Băncii Internaţionale de Dezvoltare (BID) vor fi aduşi de poliţie în faţa instanţei. Aceştia au lipsit ieri de la Tribunalul Bucureşti, deşi fuseseră citaţi în mod legal. Dosarul în care este inculpat Sorin Ovidiu Vîntu a fost reluat după ce instanţa a decis că nu poate pronunţa o hotărîre fără ascultarea celor doi martori. (M.P)

ROVINARI. O anchetă penală se desfăşoară la Complexul Energetic Rovinari, după ce 31 de tone de ţeavă de alamă au dispărut fără urmă din depozitele termocentralei. Angajaţii instituţiei au sesizat dispariţia zecilor de tone de ţeavă abia acum cîteva zile. Conducerea Complexului susţine că un asemenea furt nu poate fi făcut decît cu complicitatea angajaţilor şi a firmei care asigură paza termocentralei. (G.Mladin)

VAMA OTOPENI. Peste 500 de iguane au fost descoperite ieri de vameşii de la Aeroportul Otopeni în mai multe cutii ce veneau din Salvador. Reptilele, care erau dintr-o specie pe cale de dispariţie, ar fi trebuit să ajungă la o firmă din Ploieşti, care intenţiona să le comercializeze.

VRANCEA. Mai mulţi transportatori au protestat ieri în faţa sucursalei Autorităţii Rutiere Române (ARR) din Focşani, pentru că în acest an nu au mai primit licenţele pentru efectuarea transportului în comun. Protestatarii susţin că ARR a eliberat trei licenţe către alţi operatori, care au mers la licitaţie fără să aibă microbuzele necesare în dotare. Foştii transportatori acuză conducerea autorităţii că i-ar fi favorizat pe noii licenţiaţi pe motiv că ar fi apropiaţi ai directorului unităţii, Florin Nedelcu, şi că aceştia ar fi intervenit cu sume de bani. (Dana Lepădat)

ARAD. Un tînăr din oraşul arădean Chişineu-Criş a depus o plîngere la IPJ Arad privind comportamentul unor agenţi de poliţie locali, care l-ar fi bătut în secţia de Poliţie pînă şi-a pierdut cunoştinţa, însă oamenii legii îl acuză pe tînăr de ultraj. “Am fost lovit cu capul în faţă şi cu pumnul şi mi-am pierdut cunoştinţa, iar a doua zi m-am trezit în spital, fără să ştiu cum am ajuns acolo din sediul Poliţiei”, a declarat Sebastian Orădan. Purtătorul de cuvînt al IPJ Arad, Camelia Tuduce, afirmă că agenţii acuzaţi au o altă versiune: “Tinerii au fost recalcitranţi, i-au scuipat pe poliţişti şi i-au înjurat, astfel că sînt cercetaţi pentru ultraj”.

BISTRIŢA. Peste 200.000 de litri de benzină şi motorină au fost opriţi temporar de la comercializare, în urma unui control efectuat de inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bistriţa-Năsăud. Măsura a fost cauzată de deficienţele de informare a consumatorilor, benzinăriile fiind amendate cu 8.000 de lei. În timpul controlului, au fost verificaţi în total peste 520.000 de litri de carburanţi.

STARE DOBOŞ. Fostul fotbalist Anton Doboş a fost mutat de la Terapie Intensivă într-o rezervă pe secţie a Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, starea de sănătate a fostului preşedinte al U Cluj fiind îmbunătăţită, transmite Mediafax. Potrivit directorului Clinicii, Ioan Ştefan Florian, Doboş vorbeşte, deşi cu greutate, dar va mai rămîne internat o perioadă. Anton Doboş a fost implicat într-un grav accident de circulaţie în noaptea de 30 spre 31 august.

BUMERANG. Mona Muscă este urmărită penal sub acuzaţia de fals în declaraţii, încă din data de 14 august a.c., ne-a comunicat ieri Parchetul General pentru că, la 23 martie 2006, în calitate de deputat, Mona Muscă a completat declaraţia pe proprie răspundere precizînd că nu a fost agent sau colaborator al poliţiei politice, fapt ce nu corespunde adevărului, potrivit verdictului dat de CNSAS şi consfinţit de judecători. Fapta sa a produs consecinţe juridice pînă în luna martie 2007, cînd Monei Muscă i-a încetat calitatea de deputat. Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă. (Violeta Fotache)

PRAHOVA. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au reuşit să anihileze un grup de infractori specializat în falsificarea cardurilor bancare. Falsificatorii trimiteau, prin Internet, mesaje Spam şi se dădeau drept angajaţi ai unor bănci din SUA. Spuneau că pentru siguranţa bancară trebuie trimise datele de identificare ale cardurilor. Peste trei mii de americani au picat în plasa tinerilor şi au trimis datele cerute. Apoi, cu ajutorul unui aparat electronic, erau falsificate cardurile. Tinerii au retras de la ATM-uri din Constanţa, Tulcea şi Ploieşti peste 200.000 de lei. La percheziţiile domiciliare, poliţiştii au găsit 151 de carduri falsificate. Trei dintre tineri au fost arestaţi preventiv. (Laura Calciu)

BRĂILA.
Un poliţist a fost lovit cu cătuşele în zona capului şi muşcat de braţ de tînărul Constantin Ciprian D. în timp ce încerca
să aplaneze un conflict izbucnit pe o stradă din municipiu. Doi însoţitori ai agresorului, respectiv Marius T. şi Georgi Octavian M., i-au împiedicat pe poliţişti să aplice măsurile legale împotriva agresorului, motiv pentru care toţi trei au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru cercetări.

CNSAS ŞI PREOŢII. Senatorii-jurişti au decis ieri să elimine din proiectul de lege de adoptare a OUG privind deconspirarea securităţii ca poliţie politică prevederea care permitea ca preoţii să fie verificaţi de CNSAS. Pe lîngă preoţi, din categoria persoanelor care pot fi verificate de CNSAS au mai fost excluşi şi liderii de fundaţii şi asociaţii. Senatorii au mai decis că e colaborator persoana care a furnizat “cu intenţie” informaţii Securităţii, dar această probă este necesar să fie coroborată cu altele. (A.N.)

×
Subiecte în articol: observator