x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

11 Sep 2008   •   00:00

SALAR’ MINIM, MĂRIT. Guvernul a aprobat ieri majorarea salariului minim brut pe economie, începînd cu 1 octombrie, la 540 de lei, în concordanţă cu înţelegerea încheiată cu sindicatele şi patronatele la 25 iulie 2008. În prezent, salariul minim brut este de 500 de lei. Potrivit ministrului Muncii, Paul Păcuraru, de la 1 ianuarie 2009, salariul minim va fi de 600 de lei.



SALAR’ MINIM, MĂRIT. Guvernul a aprobat ieri majorarea salariului minim brut pe economie, începînd cu 1 octombrie, la 540 de lei, în concordanţă cu înţelegerea încheiată cu sindicatele şi patronatele la 25 iulie 2008. În prezent, salariul minim brut este de 500 de lei. Potrivit ministrului Muncii, Paul Păcuraru, de la 1 ianuarie 2009, salariul minim va fi de 600 de lei. (Cătălin Pruteanu)

VINE TOAMNA! Meteorologii au veşti proaste pentru iubitorii de soare şi mare. Dacă astăzi valorile din sudul ţării vor fi ridicate, începînd de mîine ele vor scădea sub limita normalului din această perioadă a anului. O succesiune de fronturi atmosferice va traversa ţara noastră şi va lăsa în urma ei ploaie, îndeosebi în vestul, centrul, nordul şi estul teritoriului.

CAZUL PERMISELOR. Mandatele de arestare preventivă pentru cele 22 de persoane inculpate în dosarul permiselor din Argeş au fost prelungite cu 30 de zile de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, care au respins astfel cererea acuzaţilor de a fi cercetaţi în libertate. Procurorii au solicitat marţi prelungirea arestării pe motiv că ancheta se va extinde şi în Ploieşti, după ce din interceptări reies operaţiuni ilegale în care au fost implicate şi persoane din această localitate, declară surse judiciare.

INCIDENT AVIATIC. O aeronavă TAROM a fost întoarsă ieri, după 20 de minute de la decolare, din cursa Bucureşti – Viena, pentru un control tehnic suplimentar la sistemul de presurizare. Zborul a fost reluat după 30 de minute de la revizia suplimentară, şi a aterizat pe aeroportul din Viena cu o oră şi 20 de minute întîrziere faţă de ora iniţială.

DN 1. Traficul a fost blocat ieri pe DN 1, din cauza unei maşini care a luat foc. Incendiul a avut loc la ieşirea de pe serpentinele de la Posada către Sinaia. Focul a fost provocat de instalaţia GPL a unui autoturism Dacia papuc a luat foc, fără ca maşina să fi fost implicată în vreun accident rutier.

TÎRGOVIŞTE. Patronul unui magazin s-a ales cu dosar penal pentru ultraj, după ce a lovit un inspector de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Dîmboviţa în timpul unui control. Potrivit directorului executiv adjunct al DADR Dîmboviţa, Victor Ştefănescu, totul s-a întîmplat luni, iar inspectorul lovit s-a ales cu clavicula dislocată şi a primit zece zile de concediu medical. Inspectorul susţine că a fost ameninţat şi cu moartea de patronul magazinului. Patronul spune însă că inspectorii de la DADR Dîmboviţa nu s-au legitimat şi că nu aveau nici un ordin de serviciu.

BIHOR. Peste 150 de pălincari, membri ai Asociaţiei Producătorilor de Pălincă din Bihor, au pichetat ieri-dimineaţă sediul Prefecturii, exprimîndu-şi nemulţumirea faţă de nivelul crescut al accizei aplicate acestei băuturi. O altă nemulţumire a protestatarilor este legată de cele 27 de autorizaţii pe care trebuie să le obţină pentru a produce pălincă în mod legal. (T.I.)

VASLUI. Un poliţist a tras cu pistolul într-un autoturism după ce conducătorul auto care fusese oprit pentru depăşirea limitei de viteză în localitate a plecat de la locul faptei. “Agentul Cristian Zamfir a folosit armamentul din dotare, trăgînd un foc de avertisment în aer şi două în autoturism”, a declarat Mihaela Ştraub, purtător de cuvînt al IPJ Vaslui. În urma acţiunii poliţistului, conducătorul auto a oprit maşina. (A. Ionaşcu)

PRAHOVA. Trei persoane au fost rănite şi bunuri în valoare de 40.000 de lei au fost distruse într-un incendiu produs ieri într-o localitate din apropierea municipiului Ploieşti. În urma primelor cercetări, reprezentanţii ISU Prahova au stabilit drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. (L.C)

LICENŢA 410/425MHz.
Procesul în care patru operatori de telecomunicaţii au contestat actul normativ care reglementează acordarea unei licenţe de comunicaţii mobile a fost suspendat de Curtea de Apel Bucureşti, dosarul urmînd să fie trimis Curţii Constituţionale. Licenţa în benzile de frecvenţe 410-415/420-425 MHz a fost cîştigată de Romtelecom, în urma unei licitaţii organizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii.

ZIUA POMPIERILOR.
Sîmbătă, între orele 09:00 –14:00,  la Monumentul Eroilor Pompieri din Calea 13 Septembrie se va desfăşura o festivitate organizată cu ocazia Zilei Pompierilor. Organizarea va bloca circulaţia în zona Monumentul Eroilor Pompieri – Palatul Parlamentului – Piaţa Constituţiei (Palatul Parlamentului – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie – Str. Izvor). Restricţia va fi valabilă şi pe traseul retragerii cu torţe.

DROGURI. O reţea de traficanţi de stupefiante care introduceau heroină în Penitenciarul Rahova, în care era implicat şi psihologul închisorii a fost depistată de poliţiştii antidrog. Drogurile, introduse în penitenciar în componentele telefoanelor mobile erau vîndute la un preţ de zece ori mai mare decît cel al străzii. Membrii reţelei sunt suspectaţi de introducerea şi vînzarea, într-un an, a aproximativ un kilogram de de heroină.

ACT NORMATIV. Poliţiştii care vor fi răniţi în misiuni şi vor rămîne invalizi vor primi, de la 1 ianuarie 2009, despăgubiri între 6.000 şi 10.000 de euro. În cazul decesului în misiune, familia poliţistului va primi o despăgubire de 20.000 de euro. Beneficiarii măsurilor de protecţie sînt, în special, agenţii care patrulează pe stradă şi se confruntă cu situaţii periculoase.

×
Subiecte în articol: observator