x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

17 Sep 2008   •   00:00
Info

17 septembrie 2008:Opt persoane au fost rănite după ce un microbuz ce efectua o cursă regulată de persoane între Bistriţa şi Iaşi s-a răsturnat ieri-dimineaţă în comuna Cristeşti, din cauza vitezei excesive, neadaptată la condiţiile meteo. Răniţii din care doi mai grav au fost transportaţi la Spitalul Mavrocordat din Botoşani.

Opt persoane au fost rănite după ce un microbuz ce efectua o cursă regulată de persoane între Bistriţa şi Iaşi s-a răsturnat ieri-dimineaţă în comuna Cristeşti, din cauza vitezei excesive, neadaptată la condiţiile meteo. Răniţii din care doi mai grav au fost transportaţi la Spitalul Mavrocordat din Botoşani.

 
NEPĂSARE ÎN BISTRIŢA
Trei aparate radiologice de tip Roentgen stau nefolosite de aproape 11 ani în Rodna, Susenii Bîrgăului şi Teaca. Pentru conservarea lor, Autoritatea de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud plăteşte peste 3.000 de lei anual. Primarul din Rodna, Alexandru Năşcan, a cerut ASP să preia aparatul pentru că acesta nu a fost folosit niciodată. Directorul ASP Bistriţa-Năsăud, dr Anca Andriţoiu, care ştie că aparatele nu au fost folosite, a declarat că nu are soluţie pentru situaţia creată.

 
VOICULESCU VS CNSAS
Procesul intentat de Dan Voiculescu împotriva deciziei CNSAS de colaborare cu fosta Securitate ar putea ajunge din nou la Curtea Constituţională. Tribunalul Bucureşti va hotărî mîine dacă va admite noua excepţie de neconstituţionalitate ridicată de avocaţii lui Dan Voiculescu în privinţa legilor ce stabilesc activitatea CNSAS. 

 
TIMIŞOARA
Şoferul care a omorît un tînăr pe trotuar, la Timişoara, ar putea fi eliberat din arestul preventiv. Judecătorii de la Judecătoria Timişoara au decis să nu prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Adrian Cocoană, deşi procurorii solicitaseră acest lucru. Mandatul emis pe 29 de zile pe numele lui Cocoană (foto) expiră mîine. Procurorii de la Parchetul Timiş au făcut recurs la Tribunalul Timiş, iar acesta va fi judecat azi. (Mircea Opriş)

 
GRĂDINIŢE ÎN NEREGULĂ
Mai multe grădiniţe nu sînt racordate la sistemul de alimentare cu energie electrică sau la instalaţia de gaze, potrivit purtătorului de cuvînt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu. Situaţia e cu atît mai gravă cu cît deficitul de locuri în grădiniţele bucureştene este de 12.552, potrivit unui centralizator al ISMB. (Magda Colgiu)

 
FOCŞANI
Un grup de persoane a furat un seif din sediul unei firme din Focşani. Deşi unitatea este situată în centrul oraşului, au fost sustrase trei computere şi casa de bani, ce a fost smulsă pur şi simplu din podea. Potrivit poliţiştilor, hoţii au intrat în firmă forţînd uşa de acces. Aceasta este a treia spargere în ultimele săptămîni în municipiul Focşani cînd făptaşii pleacă cu tot cu casa de bani. (Dana Lepădat)


DOSARUL LOTERIA II
Omul de afaceri George Copos s-a prezentat, ieri, la DNA în dosarul “Loteria-extindere” în care este cercetat, alături de preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, de fiica acestuia, Camelia, şi de alte trei persoane. “E un dosar politic în care se încearcă exterminarea oamenilor de afaceri care au intrat în politică”, a declarat Copos. Potrivit DNA, urmărirea penală în acest dosar a început la 30 martie anul trecut, pentru spălare de bani şi fals. (Violeta Fotache)


SATU-MARE
O femeie de aproximativ 200 de kg a fost transportată la Urgenţă cu ajutorul pompierilor. Detaşamentul de Pompieri a fost solicitat de serviciul de Ambulanţă pentru a o transporta pe Silaghi Erzsebet, de 49 de ani, din Satu-Mare, deoarece targa medicilor s-a rupt. în cele din urmă, femeia, imobilizată la pat, a fost transportată cu Ambulanţa SMURD şi o targă specială. Sătmăreanca a fost diagnosticată cu insuficienţă cardio-respiratorie, insuficienţă renală şi obezitate.(Crina Dunca)

 
50 DE ZILE LA RAR
Perioada de aşteptare pentru rezolvarea solicitărilor la Registrul Auto Român (RAR) este de 50 de zile, ca urmare a neprezentării persoanelor la data la care au programări. RAR a prelungit de la 1 septembrie cu două ore programul de lucru cu publicul pentru eliberarea cărţilor de identitate ale vehiculelor la majoritatea ghişeelor la nivel naţional, mai puţin cele din Bucureşti şi Ilfov.


DECES LA ACADEMIE
Directorul general al Bibliotecii Academiei Române, prof. univ. dr Dan Horia Mazilu, a decedat ieri în urma unei boli nemiloase, la vîrsta de 65 de ani. Membru corespondent al Academiei Române, fost decan al Facultăţii de Litere – Universitatea Bucureşti, Dan Horia Mazilu a fost specialist în literatură românească veche şi slavonă. A publicat foarte multe cărţi, ultimul volum publicat fiind “Văduvele”. Dan Horia Mazilu va fi înmormîntat vineri, la ora 13:00, la Cimitirul Belu ortodox.

×
Subiecte în articol: observator