x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

18 Sep 2008   •   00:00
Info

18 septembrie 2008:Liceeni de la “Gheorghe Lazăr” au organizat ieri, între orele 11:00 şi 13:00, în curtea instituţiei un tîrg de manuale second-hand. Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a şi-au negociat singuri preţul pentru manualele pe care le vindeau sau le cumpărau

Liceeni de la “Gheorghe Lazăr” au organizat ieri, între orele 11:00 şi 13:00, în curtea instituţiei un tîrg de manuale second-hand. Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a şi-au negociat singuri preţul pentru manualele pe care le vindeau sau le cumpărau.Tot în curtea Liceului “Gheorghe Lazăr” a fost amenajată şi o urnă specială, în care elevii care au vrut au donat atît jucării şi haine, cît şi bani pentru şcolarii mai năpăstuiţi


DEŢINUT DISPĂRUT
Un deţinut dispărut ieri de la un punct de lucru al unei fabrici de materiale din Bîrcea a fost prins la puţin timp după evadare. Vasile Vintilă (44 de ani), închis la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bîrcea, lucra împreună cu alţi cinci deţinuţi la o fabrică de materiale de construcţii şi a părăsit punctul de lucru fără să anunţe. Vintilă era încarcerat pentru trecerea frauduloasă a frontierei şi mai avea de executat încă două luni şi jumătate.


ACCIDENTATĂ DE POLIŢIST
O femeie a fost accidentată de o maşină a Poliţiei în timp ce traversa pe o trecere de pietoni. Femeia a suferit răni uşoare, nefiind necesară spitalizarea ei. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că poliţistul nu a consumat băuturi alcoolice. Acestuia i-a fost reţinut permisul, dar cazul e cercetat de procurori.


MARŞ CONTRA MAFIEI
Noua Dreaptă anunţă că sîmbătă va avea loc un marş împotriva mafiei imobiliare din Timişoara. Acţiunea este organizată de filiala locală a grupării. Conform site-ului organizaţiei, punctul de întîlnire este intrarea principală din Parcul Rozelor, cu începere de la ora 15:00. Motto-ul marşului este “Uniţi pentru Timişoara” şi este îndreptat, de fapt, împotriva familiilor de romi care au acaparat aproape toate clădirile din zona istorică a oraşului.


PROCES CIOACĂ
Tribunalul pentru Minori va decide dacă procesul de divorţ între Cristian Cioacă şi Elodia Ghinescu va fi judecat la Braşov sau la Piteşti. Recursul la decizia instanţei ca procesul de divorţ între poliţistul Cristian Cioacă şi avocata Elodia Ghinescu să fie strămutat de la Braşov la Piteşti va fi judecat de Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov în 6 octombrie. Judecătoria Braşov a decis la prima înfăţişare, din 11 septembrie, ca dosarul să fie strămutat de la Braşov la Piteşti, unde îşi are domiciliul poliţistul.


NUMIRE IGPR
Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dîmboviţa, chestorul Aurel Vlădulescu, a fost numit la conducerea Direcţiei de Control Intern din IGPR, începînd cu 15 septembrie. La comanda IJP Dîmboviţa a fost desemnat actualul adjunct al inspectorului-şef, comisarul-şef Nicolae Ciobanu, pînă la organizarea concursului pentru ocuparea acestui post.


PROTEST LA GHIMBAV
Protestul salariaţilor de la societatea Construcţii Aeronautice de pe platforma IAR Ghimbav, care a început luni, a continuat şi ieri, între orele 7:00 şi 11:00, cu încetarea totală a lucrului. Salariaţii sînt nemulţumiţi că nu şi-au primit banii pe lunile iulie şi august, cu toate că au lucrat normal. Liderul de sindicat Arpad Şuba, care a avut marţi o întîlnire cu reprezentanţi ai AVAS, a declarat pentru AGERPRES că are promisiuni că pînă astăzi, la ora 12:00, situaţia se va rezolva.


TIMIŞOARA
Şoferul care a ucis un tînăr pe un trotuar, după ce a scăpat autoturismul Ferrari de sub control, rămîne în arest. Tribunalul Timiş a admis ieri recursul procurorilor la decizia Judecătoriei de a nu prelungi mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Adrian Cocoană (foto). Marian Bîlc, avocatul lui Adrian Cocoană, susţine că Adrian Cocoană este tratat discriminatoriu pentru că este posesorul unui Ferrari. (Mircea Opriş)


GRĂDINIŢE AMENDATE
Conducerile a două grădiniţe din Piteşti vor fi amendate cu sume cuprinse între 3.000 şi 10.000 de lei de OPC. La grădiniţele cu program prelungit nr. 3 Prichindel şi Arpechim s-au găsit paturi vechi, cu vopseaua scorojită, mochete degradate, igrasie în camere, hrană preparată fără reţetar. De asemenea, inspectorii OJPC Argeş spus că la cele două grădiniţe, din cauza aglomeraţiei, copiii sînt nevoiţi să doarmă cîte doi în pat. (Elly Cristea)

 


ÎNŞELĂCIUNE DE MILIOANE

Trei persoane au fost arestate ieri seară de Tribunalul Bucureşti după ce procurorii anticorupţie au dispus inculparea lor pentru o înşelăciune de 3,2 milioane de euro. Potrivit DNA, Dora Oglindă, Sorinel Brânză şi Gabriel Mohanu ar fi vîndut succesiv aceleaşi utilaje de construcţii mai multor societăţi de leasing. Banii au fost retraşi în numerar de Dora Oglindă, susţin procurorii. 


BANI FALŞI LA BAIA MARE
Poliţiştii încearcă să identifice sursa mai multor bancnote falsificate, de 100 de lei, descoperite în ultimele zile într-un hipermarket şi la mai multe bănci. Adjunctul şefului Poliţiei municipiului Baia Mare, Mircea Sabău, a afirmat că bancnotele găsite sînt falsuri destul de nereuşite şi pot fi identificate cu uşurinţă, la o privire mai atentă.


OMORÎŢI PE ZEBRĂ
Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa loviţi în plin, pe o trecere de pietoni din Oradea. Ieri-dimineaţă, şoferul unui microbuz care rula cu viteză mare nu a observat doi pietoni care coborîseră dintr-un tramvai şi se angajaseră în traversarea unei străzi pe o trecere semnalizată corespunzător. Oamenii au decedat pe loc. (N. Ivan)

×
Subiecte în articol: observator