x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

20 Sep 2008   •   00:00
Info

20 septembrie 2008:Aproximativ 200 de militari, luptători antitero şi membri ai forţelor de ordine au articipat ieri după-amiază la o aplicaţie antiteroristă organizată în Portul Constanţa Sud-Agigea, în cadrul Exerciţiului multinaţional Jackal tone 08.

Aproximativ 200 de militari, luptători antitero şi membri ai forţelor de ordine au articipat ieri după-amiază la o aplicaţie antiteroristă organizată în Portul Constanţa Sud-Agigea, în cadrul Exerciţiului multinaţional Jackal tone 08. (Emilia Sava)


BANI DE LICEU
Elevii se pot înscrie pînă la 1 octombrie la programul “Bani de liceu”. Acesta prevede acordarea unui ajutor de 180 de lei pe lună pentru cei care provin din familii al căror venit brut lunar realizat în ultimele trei luni este de maximum 200 de lei pe membru. (Magda Colgiu)


PĂCURARU, ÎNVINUIT
Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a fost pus sub învinuire ieri, în mod oficial, pentru luare de mită. Ca urmare a începerii urmăririi penale, şeful statului are posibilitatea de a-l suspenda pe Păcuraru. Ministrul este acuzat că l-ar fi rugat pe liderul PNL Gorj, Ilie Morega, să intervină la directorii SNLO şi ai complexurilor Turceni şi Rovinari pentru ca societatea fiului său, Intratest, să obţină contracte.


ROMÂNII ŞI BOLILE
După 13 luni de la lansarea Programului naţional de evaluare a stării de sănătate, se remarcă faptul că aproximativ 30% dintre persoanele prezentate la control au predispoziţie pentru diabet şi 7% pentru boli cardiovasculare. Pînă acum, din totalul românilor care au primit taloane, doar 58% şi-au făcut analizele medicale. Acestea au scos la iveală că peste 4,2 milioane de români sînt în pericol de îmbolnăvire. (Geta Licsandru)

 

 

 
SECTORUL 2
Prima zi de sărbătoare a oraşului a fost marcată ieri printr-un concert folk în Parcul Naţional, organizat de Primăria Sectorului 2. Vintilă, Baniciu, Tatiana Stepa, Maria Ghiorghiu şi alţi folkişti au făcut să vibreze Amfiteatrul Eminescu pentru iubitorii genului, de la 18:00 pînă spre miezul nopţii. Sărbătoarea continuă astăzi, cu un concert rock, în acelaşi amfiteatru, invitaţii speciali fiind cei de la Compact.


PASAJUL BASARAB
Pasajul Basarab a rămas un proiect controversat. Reprezentanţii firmei constructoare Astaldi susţin că au suspendat lucrările din cauza unor facturi neplătite, primarul general Sorin Oprescu neagă. “Ei discută de sume mai mari, s-au apucat mai tîrziu de lucru şi au urmat o altă poziţie faţă de planurile iniţiale”, a explicat primarul Sorin Oprescu. Din cele 30 de milioane de lei pe care municipalitatea le datora firmei, dispoziţia de plată semnată de Oprescu achită facturi de 16 milioane de lei.


ANTIRADARE INTERZISE

Deţinerea şi folosirea aparatelor de detectare a radarelor sînt interzise în majoritatea statelor europene, iar dispozitivele antiradar sînt interzise în toate statele din Europa, îi avertizează Ministerul Afacerilor Externe pe cetăţenii români care intenţionează să călătorească cu autoturismul în străinătate. Utilizarea sau deţinerea acestor aparate se pedepseşte, în funcţie de legislaţia proprie a fiecărui stat, cu confiscarea aparatului, reţinerea certificatului de înmatriculare al autoturismului, plata unor amenzi care în unele cazuri depăşesc chiar 2.000 de euro.


INCIDENT LA METROU
Un tînăr de 31 de ani a supravieţuit, deşi s-a aruncat în faţa metroului. Incidentul a avut loc ieri în staţia Aviatorilor, în jurul orei 11:45. Conform vatmanului, bărbatul a aşteptat sosirea garniturii în staţie şi s-a aruncat, dar a căzut între roţi şi nu a fost tăiat. Pentru scoaterea tînărului de sub vagoane a fost nevoie ca trenul să fie scos de sub tensiune. Circulaţia garniturilor de metrou nu a fost blocată, dar a fost afectată, între trenuri înregistrîndu-se întîrzieri de peste 15 minute. Situaţia a revenit la normal în jurul orei 13:00.


STRĂINI ÎN LUGOJ
Teatre din Israel, Argentina, Serbia, Spania, Grecia şi România participă între 22 şi 26 septembrie la Festivalul internaţional de teatru “FestTeamArt” de la Lugoj. Manifestarea competiţională, care are loc la Teatrul Municipal, dedicată trupelor subvenţionate şi nesubvenţionate, se va deschide cu spectacolul teatrului-gazdă “Jocul de-a vacanţa”, de Mihail Sebastian, în regia Ancăi Colţeanu. (M.S.)


DOBOŞ VA FI EXTERNAT
Fostul internaţional şi fostul preşedinte al clubului de fotbal Universitatea Cluj, Anton Doboş, va fi externat peste cîteva zile. Şeful Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, Ştefan Florian, care l-a operat pe Doboş, a declarat ieri că starea pacientului este bună şi că a început deja programul de recuperare, pe care îl va continua într-o altă clinică.


LOTO 6/49
Fondul de cîştiguri al categoriei I la tragerea Loto 6/49 de mîine va fi suplimentat cu 500.000 de lei. Premiul cel mare depăşeşte astfel suma de
2,2 milioane de euro. În prezent, la categoria I a jocului se înregistrează un report de peste 6,3 milioane de lei. Loteria Română continuă, prin tragerea de mîine, seria Tragerilor Speciale Loto 6/49 ale Toamnei.

×
Subiecte în articol: observator