x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

22 Sep 2008   •   00:00
Info

22 septembrie 2008:În acest sfârşit de săptămână, în localitatea harghiteană Praid a avut loc cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional al Sarmalelor, unde a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care n-a ratat astfel ocazia de a mai face o nouă baie de mulţime.

În acest sfârşit de săptămână, în localitatea harghiteană Praid a avut loc cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional al Sarmalelor, unde a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care n-a ratat astfel ocazia de a mai face o nouă baie de mulţime. Din 1998, de când a devenit gazda permanentă a festivalului, la Praid vin maeştrii sărmăluţelor din localităţile învecinate, dar şi participanţi din aproape toate regiunile ţării şi din străinătate, în special din Ungaria. (Claudiu S.)


PREOT ACUZAT DE VIOL
Un preot din comuna argeşeană Slobozia este cercetat penal după ce o tânără de 20 de ani l-a acuzat că ar fi violat-o. Potrivit reclamaţiei femeii, preotul ar fi fost de acord să o ia cu maşina într-o altă localitate, dar s-ar fi oprit pe un câmp, unde ar fi supus-o agresiunilor sexuale. Părintele susţine prin avocatul său că totul este o înscenare, iar poliţiştii aşteaptă rezultatele expertizei medico-legale pentru a elucida cazul.

 


GHINION LA LOTO

Cei care nu şi-au cumpărat săptămâna trecută bilete la Loto mai au o şansă. Premiul I pus în joc la tragerea de ieri 6/49 nu a fost câştigat, astfel că va fi reportată suma de peste 2,2 milioane de euro. Numerele câştigătoare sunt: 38, 22, 14, 37, 19, 23, iar cel cu “noroc” este 7427818. Ultima oară când cineva a ghicit cele şase numere a fost în urmă cu cinci săptămâni. Atunci, marele premiu a fost în valoare de peste 3,8 milioane de euro.

 


SĂNĂTATE, SANCŢIUNI

Ministrul Sănătăţii susţine că este hotărât să demită conducerea Spitalului Municipal Arad după ce bolnavii din Sanatoriul TBC Bulci au fost obligaţi să-şi aducă mâncarea de acasă. Eugen Nicolăescu a precizat că mai aşteaptă câteva note explicative cu privire la multitudinea de nereguli constatate pe parcursul anchetei, apoi va propune sancţiunile.


ACCIDENT RUTIER GRAV
Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 44 de ani şi-au pierdut viaţa sâmbătă seară într-un accident rutier petrecut în judeţul Sălaj. Un profesor universitar din Cluj-Napoca, aflat la volanul unei Dacii, a vrut să depăşească un grup de persoane şi a acroşat un Volkswagen în care se aflau cinci persoane. Ambele maşini au părăsit carosabilul, iar Volkswagenul a luat foc.


HERGHELIE REDESCHISĂ
Herghelia de la Jucu a fost redeschisă ieri, după mai bine de 20 de ani. Amatorii de hipism au asistat, în cadrul deschiderii oficiale, la prezentarea a cel puţin 14 cai, dar şi la concursul organizat special cu ocazia inaugurării. Jucu este locul de naştere al unei apreciate rase de cai, Furioso North Star, rezultată din împerecherea unor armasari pursânge englezeşti cu iepe din patrimoniul local.


ARGEŞ, TRAFIC PETROL
Două firme sunt cercetate pentru furt de produse petroliere după ce microbuzele acestora, încărcate cu şapte tone de petrol, au fost descoperite lângă Piteşti. Şoferii autoturismelor au reuşit să scape după ce au abandonat maşinile dotate cu instalaţii artizanale pentru extragerea ilegală a combustibilului din conducte. Potrivit autorităţilor, una dintre societăţile comerciale este înmatriculată în judeţul Ilfov, iar cealaltă în Spania.


ŞOFER FĂRĂ PERMIS
Un tânăr de 17 ani din judeţul Iaşi este cercetat penal după ce a condus fără permis şi a comis două accidente rutiere în doar câteva zeci de minute. Sâmbătă seară, în jurul orei 19:30, acesta a accidentat grav un copil, apoi s-a urcat din nou la volan pentru a-şi duce victima la spital, dar s-a răsturnat cu maşina câţiva kilometri mai departe. Copilul a supravieţuit celor două accidente şi este internat la Spitalul de Neurochirurgie din Ia

OFERTĂ DE CARTE
Săptămâna Financiară vă oferă astăzi un nou bestseller ce poartă semnătura celebră a lui Colin Forbes. “Abisul”, un roman captivant despre o nouă tentativă de schimbare a echilibrului puterii în lume. Colin Forbes (1923-2006), un binecunoscut autor britanic de thrillere, a scris peste 40 de romane, vândute în milioane de exemplare în întreaga lume. Majoritatea îi are ca protagonişti pe directorul adjunct al SIS (serviciul secret din Marea Britanie) şi echipa sa, puşi să se confrunte cu duşmani feroce în situaţii şi circumstanţe extraordinare.


DONAŢIE ORGANE
Familia bărbatului care s-a aruncat vineri în faţa metroului în staţia Aviatorilor a accepat ca rinichii acestuia să fie prelevaţi pentru salvarea a două vieţi. Pentru testarea compatibilităţii au fost chemaţi patru bărbaţi care au nevoie de transplant renal, a declarat Ionel Sinescu, directorul Clinicii de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal Fundeni.


EVENIMENT ECO BISTRIŢA
Zeci de tineri din Bistriţa au traversat ieri oraşul pe biciclete şi au lansat la apă o plută simbolică din PET-uri, pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilităţii. Turul oraşului a început în partea de sud a Bistriţei şi a fost finalizat, în numai 19 minute, în punctul cel mai nordic al localităţii. Evenimentul se va încheia astăzi cu un concurs pe biciclete între reprezentanţii instituţiilor statului.

×
Subiecte în articol: observator