A MURIT ÎN CANCELARIE
O profesoară de biologie de la Liceul german Nicholaus Lenau a decedat
ieri în şcoală în timpul unei pauze. Potrivit declaraţiilor colegilor
săi, profesoara Dorotheea Radu a făcut infarct miocardic, iar medicii
de pe Ambulanţa Timişoara nu au mai putut face nimic pentru a-i salva
viaţa. Profesoara le-a spus colegilor săi că nu s-a simţit bine
duminică seară, dar nu a considerat necesar să o vadă un medic. Ieri
s-a prezentat la şcoală, a ţinut două ore, iar într-o pauză a căzut sub
privirile celorlalţi dascăli, care au încercat să-i acorde primul
ajutor.
A MURIT ÎN CANCELARIE
O profesoară de biologie de la Liceul german Nicholaus Lenau a decedat ieri în şcoală în timpul unei pauze. Potrivit declaraţiilor colegilor săi, profesoara Dorotheea Radu a făcut infarct miocardic, iar medicii de pe Ambulanţa Timişoara nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Profesoara le-a spus colegilor săi că nu s-a simţit bine duminică seară, dar nu a considerat necesar să o vadă un medic. Ieri s-a prezentat la şcoală, a ţinut două ore, iar într-o pauză a căzut sub privirile celorlalţi dascăli, care au încercat să-i acorde primul ajutor.
LANDĂŞ, LA ICR
Muzica unor oameni desprinşi parcă din basme va răsuna joi, 25 septembrie, ora 18:00, la Bucureşti. Grupul Landâş, format din 12 lipoveni nekrasoviţi, vine la Institutul Cultural Român (ICR) la invitaţia lui Grigore Leşe. Muzica interpretată de grup este veche de sute de ani. Interpretate în limba rusă, cîntecele lipovenilor descriu poveşti de dragoste, dar şi legende ale acestor oameni. Grupul vine din Sarichioi, Tulcea. (Costin Anghel)
MORT ÎN ACTE
Un timişorean a aflat că în urmă cu 14 ani a fost declarat decedat de autorităţi. Bărbatul în vîrstă de 65 de ani a primit vestea în momentul în care soţia sa a mers la poliţie ca să îşi schimbe buletinul. Potrivit unor reprezentanţi ai Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din Lugoj, situaţia ar fi cauzată de o confuzie care s-ar fi produs în 1994, cînd la Lugoj a murit un bărbat care avea exact acelaşi nume ca şi bărbatul din Timişoara.
SCRISOARE PENTRU SENAT
Consiliul Naţional de Integritate (CNI) a votat ieri, cu 11 voturi pentru, două abţineri şi patru împotrivă, ca Senatul României să fie informat cu privire la incidentul petrecut între membrul CNI Alice Drăghici (foto) şi ANI, în cazul medicului Şerban Brădişteanu. Nota informativă a Agenţiei Naţionale pentru Integritate şi punctul de vedere al avocatei Alice Drăghici vor fi anexate la scrisoarea ce va fi înaintată Senatului pentru o analiză cât mai justă. (Violeta Fotache)
DENUNŢAT DE FRATE
Deţinutul evadat de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bacău a fost prins duminică seară în Podu Turcului, după ce a fost denuţat de fratele său, poliţist în comună. Ciprian Constantin Gîrmacea, care a evadat joi, a fost găsit de poliţişti ascuns în podul garajului Staţiei de Ambulanţă din Podu Turcului. În momentul reţinerii, tânărul a încercat să fugă, însă a fost imobilizat şi dus în PMS Bacău. (Mirela Romaneţ)
AU PREFERAT ŞOMAJUL
Doi consilieri locali din comuna vasluiană Micleşti au renunţat la statutul de ales pentru a putea beneficia de ajutor de şomaj. Consilierii, foşti primar, respectiv viceprimar până la alegerile din iunie, au afirmat că acest venit este mai mare decât indemnizaţia de consilier local. Fostul primar va primi un ajutor de şomaj de 624 de lei, iar fostul viceprimar va primi lunar 597 de lei, mult mai mult faţă de cei 150 de lei pe care i-ar fi primit ca şi consilieri. (Ana Ionaşcu)
CARBURANŢI LUKOIL
Lukoil a ieftinit de ieri sortimentul de benzină COR 98 fără plumb Super Euroluk cu patru bani pe litru, până la 4,16 lei, şi a majorat cu un ban litrul de benzină COR 95 fără plumb Euroluk, până la 3,86 de lei. Pentru celelalte sortimente, tarifele au rămas neschimbate. Săptămâna trecută, compania a ieftinit două sortimente de benzină cu cinci bani şi a scumpit litrul de GPL cu doi bani.
RISC DE AVALANŞE
Salvamontiştii au interzis accesul turiştilor la altitudini mai mari de 1.800 de metri pe versantul argeşean al Munţilor Făgăraş. Motivul interdicţiei îl reprezintă riscul crescut de avalanşe, în condiţiile în care stratul de zăpadă de pe crestele munţilor depăşeşte zece centimetri grosime în unele zone. Potrivit lui Nicolae Pleşiţa, şeful Serviciului Salvamont din Curtea de Argeş, “a urca acum pe zona de creastă este o aventură care poate aduce moartea.” (Elly Cristea)
CONSTANŢA
Sediul Regionalei CFR Infrastructură Constanţa a fost spart de hoţi în week-end. Ieri-dimineaţă, salariaţii instituţiei au constatat că din două birouri în care îşi desfăşoară activitatea Serviciul Financiar Contabil au fost furate şapte calculatoare. Informaţiile stocate în computere se referă la balanţe, state de plată, nu este vorba de documente care să afecteze siguranţa naţională. Hoţii au pătruns în clădire prin îndepărtarea grilajelor metalice de la ferestre şi spargerea ferestrelor, în condiţiile în care un paznic asigura paza societăţii. (Emilia Sava)
LIBERTATE RELIGIOASĂ
Guvernul României a respectat în general dreptul la libertate religioasă prevăzut de legislaţie, dar există şi unele lucruri care “au afectat drepturile unor grupuri religioase”, spune un raport al SUA pe 2008. Printre altele, documentul arată că unele minorităţi religioase sunt împiedicate să facă prozelitism şi că nu au fost soluţionate toate cererile de retrocedare a proprietăţilor pe care cultul
greco-catolic le-a deţinut înainte de 1948.
Citește pe Antena3.ro