x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

24 Sep 2008   •   00:00
Info

JOBURI / ABSOLVENŢI
Peste 6.000 de joburi vor fi oferite vineri, 26 septembrie, la cea de-a douăsprezecea ediţie a bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi. Bursa va avea loc la Colegiul Tehnic “Petru Maior” din Bulevardul Timişoara nr. 6 din Capitală, începând cu ora 9:00. Cele mai multe oferte sunt pentru studii medii (lucrători comerciali, agenţi de securitate, gestionari), peste 3.000 de posturi sunt oferite muncitorilor calificaţi şi necalificaţi şi 500 pentru cei cu studii superioare. (C.P.)



JOBURI / ABSOLVENŢI
Peste 6.000 de joburi vor fi oferite vineri, 26 septembrie, la cea de-a douăsprezecea ediţie a bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi. Bursa va avea loc la Colegiul Tehnic “Petru Maior” din Bulevardul Timişoara nr. 6 din Capitală, începând cu ora 9:00. Cele mai multe oferte sunt pentru studii medii (lucrători comerciali, agenţi de securitate, gestionari), peste 3.000 de posturi sunt oferite muncitorilor calificaţi şi necalificaţi şi 500 pentru cei cu studii superioare. (C.P.)

CREŞĂ AMENDATĂ
O creşă din Vaslui a fost amendată pentru că îi hrănea pe micuţi cu mâncare alterată. Inspectorii OPC au găsit în magazia unităţii produse alimentare expirate. Inspectorii au decis confiscarea şi distrugerea alimentelor expirate, după care au amendat conducerea creşei vasluiene cu suma de 2.000 de lei, stabilind şi o serie de măsuri de conformare pentru unitate. (A. Ionaşcu)

POLIŢIŞTI ARESTAŢI
Trei poliţisti de frontieră au fost ieri arestaţi, pe motiv de viol. Reţinuţi luni pe bază de ordonanţă  pentru 24 de ore, poliţiştii sunt acuzaţi de prietena unuia dintre ei că au agresat-o sexual la o petrecere. “Până la finalizarea cercetărilor, cei trei angajaţi ai DPF Giurgiu vor fi suspendaţi din funcţie”, a declarat comisar Manuela Nicoară, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

CEREMONIAL LA BRĂILA

Vreme de două săptămâni, 12 militari germani şi 12 militari români vor participa la o acţiune de îngrijire a mormintelor de război din garnizoana Brăila. Ieri, înainte de debutul activităţii, militarii germani şi cei români s-au cunoscut oficial, în timpul unui un scurt ceremonial militar desfăşurat la statuia generalului Eremia Grigorescu, aflată în faţa sediului Garnizoanei Brăila. (F.C.)

BISTRIŢA
Asistenta maternală acuzată că a maltratat şi ucis un copil de 4 ani avea discernământ în momentul comiterii faptei. Marcela Făgărăşan din Bistriţa a fost examinată psihiatric la Institutul de Medicină Legală “Mina Minovici” din Capitală, surse oficiale declarând pentru Mediafax că ea nu prezenta nici o tulburare care să “o fi împins la acel gest”. Până în prezent, raportul medico-legal nu a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

IAHT ÎN FLĂCĂRI
Trei persoane au reuşit să se salveze ieri după-amiază, după ce iahtul pe care se aflau a fost cuprins de flăcări. Autorităţile portuare şi cele de frontieră au fost alertate prin 112, şi în zonă au fost trimise mai multe nave de intervenţie. Între timp, cei trei membri  ai echipajului iahtului “Valhala” s-au urcat într-o barcă pneumatică şi s-au îndepărtat de locul incendiului. În ajutorul lor a venit o barcă de pescari, ce i-a adus la mal. Iahtul, aflat la 12 mile travers de Portul Tomis, a ars aproape în totalitate. (Emilia Sava)

LOCUL DOI LA CORUPŢIE
România nu mai este cea mai coruptă ţară din UE, locul fruntaş în clasament fiind ocupat de Bulgaria, potrivit Transparency International (TI). Cel mai recent studiu privind indicele de percepţie a corupţiei la nivel mondial, dat publicităţii ieri de TI, arată că ţara noastră a obţinut 3,8 (pe o scară de la 0 la 10).

Trecerea pe locul doi la corupţie la nivel european se datorează însă scăderii indicelui bulgăresc şi nu ameliorării situaţiei în România, potrivit reprezentantului TI, Victor Alistar (foto). La nivel mondial, România ocupă locul 71 din 180 de ţări analizate. (Violeta Fotache)

114 KM/H ÎN LOCALITATE
Un motociclist din Galaţi a fost surprins de radarul Poliţiei Rutiere în timp ce rula cu 114 km pe oră pe artera principală a municipiului Galaţi. Vitezomanul a rămas şi fără permisul de conducere, iar acum trebuie să plătească şi o amendă în valoare de 500 de lei. (D. Mihalaşcu)

“MAREA DEBARASARE” – 3
A treia ediţie a campaniei de colectare a deşeurilor electrice şi electronice, “Marea debarasare”, începe la 4 octombrie şi se va extinde şi în zona rurală. Astfel, în judeţul Argeş şi Covasna vor ajunge camioane pentru colectarea deşeurilor, urmând să staţioneze 30 de minute în fiecare localitate. Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a lansat campania “Marea debarasare” în 2007, iar la prima ediţie au fost vizate 110 localităţi şi s-au colectat 600 de tone de deşeuri electronice şi electrice.

CAZUL PERMISELOR
Procurorii anticorupţie au cerut ieri instanţei supreme să dispună ca dosarul permiselor ilegale de la Argeş să nu fie judecat la Curtea de Apel Piteşti. Potrivit anchetatorilor, cazul ar trebui trimis la o instanţă egală în grad dintr-o altă localitate, pentru a se evita eventualele încercări de influenţare a procesului, venite din partea apropiaţilor inculpaţilor.

×
Subiecte în articol: observator