x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

25 Sep 2008   •   00:00
Info

ELEVI LA SPITAL
Trei elevi de clasa I a Liceului de Arte din Sibiu au ajuns ieri la spital, după ce au căzut peste ei bucăţi din tencuiala tavanului clasei. Tencuiala s-a desprins de pe o suprafaţă de aproximativ doi metri pătraţi din tavanul sălii de clasă. Micuţii au fost duşi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, dar nu au necesitat internarea, având doar câteva zgârieturi. Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică au făcut un control la Liceul de Arte.



ELEVI LA SPITAL
Trei elevi de clasa I a Liceului de Arte din Sibiu au ajuns ieri la spital, după ce au căzut peste ei bucăţi din tencuiala tavanului clasei. Tencuiala s-a desprins de pe o suprafaţă de aproximativ doi metri pătraţi din tavanul sălii de clasă. Micuţii au fost duşi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, dar nu au necesitat internarea, având doar câteva zgârieturi. Reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică au făcut un control la Liceul de Arte.

CNI SE DELIMITEAZĂ
Consiliul Naţional de Integritate (CNI) se delimitează de manifestările care pot influenţa imparţialitatea şi obiectivitatea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Consiliul a făcut această precizare ieri după ce 40 de inspectori de integritate au condamnat public intervenţia făcută de avocatul Alice Drăghici, membru în CNI, pentru stoparea cercetărilor în cazul doctorului Şerban Brădişteanu. CNI a explicat că decizia era singura “soluţie legală posibilă”. (V. Fotache)

SE ÎNTOARCE FRIGUL!
Vremea se va răci în toate regiunile ţării. Şi în Bucureşti, maximele vor fi în scădere de la o zi la alta. Astfel, mâine se vor înregistra numai 15 grade Celsius. Totodată, vântul va sufla moderat, cu unele intensificări dimineaţa. În Carpaţii Orientali, astăzi şi mâine, la peste 1.800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Sâmbătă, în zona montană vor fi ploi numai pe arii restrânse. (Anca Ardeleanu)

LA CEREREA LUI KOVESI
Plenul Senatului a decis ieri să restituie Parchetului dosarele lui Codruţ Şereş, primite în aprilie de la procurori pentru a decide începerea urmăririi penale. Hotărârea senatorilor a răspuns astfel cererii făcute de procurorul general Codruţa Kovesi, pe motiv că, urmare a disjungerii dosarului Şereş, respectivele documente sunt “originalele” pe care Parchetul le deţinea şi fără ele nu se puteau continua actele de urmărire penală. (A. Nine)

COMISII DE ANCHETĂ
Senatul a aprobat ieri înfiinţarea a două noi comisii de anchetă. Una privind activitatea Institutului Cultural Român (ICR), iar cealaltă pentru investigarea tăierilor ilegale de copaci din fondul forestier şi a modului în care şi-au respectat marile societăţi comerciale angajamentele de protecţie a mediului. Senatorii au stabilit ca la 30 noiembrie 2008 să depună raportul de activitate. (A. Nine)

CONCERT LA ICR
Grupul Landâş, format din 12 lipoveni nekrasoviţi, susţine astăzi, de la ora 18:00, un concert la Institutul Cultural Român (ICR), la invitaţia muzicianului Grigore Leşe. Melodiile vechi de sute de ani sunt interpretate în limba rusă, spunând poveşti de dragoste sau vorbind despre poveştile şi legendele acestor oameni. Membrii grupului vin din comuna Sarichioi, Tulcea. (Costin Anghel)

MOŞTENIREA LUI TINU

Andrei Iucinu a fost audiat ieri în procesul prin care contestă împărţirea moştenirii tatălui său, jurnalistul Dumitru Tinu. Tânărul a susţinut că nu renunţă la cota parte legală ce i se cuvine, de aceea a cerut anularea actelor care stabilesc drept urmaşi ai jurnalistului doar pe fiică, Ana Maria, şi pe soţia Tamara Tinu. Potrivit certificatelor contestate, masa succesorală este compusă din pachetul de 80,673% din acţiunile SC Adevărul SA. (Miruna Pasă Petru)
 
REVOLTĂ LA ŞCOALĂ
Părinţii mai multor elevi din localitatea vasluiană Rânceni s-au revoltat ieri în faţa şcolii. Ei au refuzat să-şi mai trimită copiii la cursuri, după ce unul dintre dascăli ar fi urinat chiar în faţa elevilor cu o zi înainte, fiind în stare de ebrietate. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, învăţătorul Ştefan Zală a fost testat cu fiola alcoolscop de către poliţişti, aceasta înverzindu-se în procent de 90%. (A. Ionaşcu)

INTERLOP ARESTAT
Un bărbat din Drobeta Turnu-Severin a fost reţinut pentru fraude bancare comise pe teritoriul Luxemburgului. Florecu Virgică, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat miercuri dimineaţă, într-un local public din Drobeta Turnu-Severin, după ce poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mehedinţi au primit pe numele său un mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Luxemburg. Bărbatul era urmărit de autorităţile judiciare din Luxemburg, având de ispăşit o pedeapsă de cinci ani pentru numeroase fraude bancare săvârşite în 2003 pe teritoriul Luxemburgului.

DÂMBOVIŢA, EXPLOZIE
Un tânăr în vârstă de 30 de ani şi-a pierdut viaţa aseară, în urma exploziei unui rezervor cu combustibil din parcul Vultureanca-Răscăieţi, judeţul Dâmboviţa. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu ce s-a extins la alte două rezervoare, dar flăcările au fost stinse de pompieri o oră mai târziu. Autorităţile au deschis deja o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

ETNO-RUSTICA, LA MUZEU
Bucureştenii sunt învitaţi, începând de astăzi şi până pe 28 septembrie, la Muzeul Naţional de Istorie a României, la o nouă expoziţie etno-rustică. Vizitatorii vor avea parte de manifestări dedicate cunoaşterii tradiţiilor, obiceiurilor şi culturii etniilor din România. De asemenea, sunt organizate şi degustări de preparate gastronomice tradiţionale româneşti şi ale minorităţilor. (Costin Anghel)

OPRESCU, VIZITĂ ÎN ISRAEL
Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a promis ieri primarului Ierusalimului, Uri Lupolianski, că va sprijini urgentarea procedurii de autorizare a lucrărilor de edificare a Muzeului Holocaustului. Aflat la Ierusalim, la invitaţia omologului său, primarul Bucureştiului şi-a arătat disponibilitatea de a susţine în România cea mai mare fundaţie israeliană din lume, Yad Sarah. Aceasta acordă îngrijire de urgenţă la domiciliu persoanelor cu afecţiuni cronice. Sorin Oprescu va reveni astăzi în ţară.

×
Subiecte în articol: observator