x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

27 Sep 2008   •   00:00

27 septembrie 2008



VÂLCEA
O angajată a Serviciul Poliţiei Rutiere din IJP Vâlcea a fost arestată preventiv pentru 29 de zile pentru trafic de influenţă. Aurelia Lăcraru este acuzată că în perioada 2006-decembrie 2007 ar fi pretins şi primit de la mai multe persoa­ne 5.600 euro şi produse alimentare în valoare de aproximativ 1.400 lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor angajaţi ai Serviciului Regim Permise Vâlcea, care să-i aju­te să obţină permisul de conducere în mod fraudulos.

CROSUL INIMII

Bucureştenii sunt invitaţi mâine la ora 13:00 la Crosul de toamnă al inimii, care va avea loc în Parcul Tineretului. Tutu­ror participanţilor la cros li se va măsura gratuit tensiunea arterială şi procentul de grăsime corporală şi vor primi consiliere cardio-preventivă. Cu această ocazie va fi lansată campania naţională "Pune-ţi inima pe picioare în toamna lui 2008".

VIDEANU, LA DIICOT
Fostul primar general al Capitalei, Adriean Videanu (foto), a fost audiat de procurorii DIICOT, în calitate de martor, în dosarul privind privatizările strategice. Potrivit unor surse judiciare, fostul edil a fost chemat la audieri deoarece numele lui apare în conversaţiile dintre persoane vizate de această anchetă. În acest dosar, legat de hotărârea de guvern privind vânzarea a 8% din acţiunile Petrom au fost audiaţi recent Vasile Blaga şi Bogdan Olteanu. (Violeta Fotache)

IFTAR LA CONSTANŢA
Peste 2.000 de credincioşi musulmani sunt aşteptaţi, în această seară, la cina rituală publică ş iftar. Evenimentul, organizat în Piaţa Ovidiu, din municipiul Constanţa, de Muftiatul Cultului Musulman din România şi administraţia locală, presupune restricţionarea traficului rutier dinspre şi spre Piaţa Ovidiu între orele 17:00 şi 22:00. Cina rituală se va desfăşura mâine seară şi la Medgidia.

BAIA MARE
O fată de 15 ani a murit după ce a fost trimisă acasă de un medic, deşi avea febră de 40 de grade şi suferea de meningită. Joia trecută, fata, care prezenta simptomele unei răceli, a fost dusă la spital, dar nu a fost internată. Câteva zile mai târziu, starea minorei s-a agravat astfel că a fost dusă din nou la spital. Medicul de gardă i-a recomandat să urmeze tratamentul şi a trimis-o acasă. Cum miercuri fetei i s-a făcut rău din nou, părinţii au dus-o la spital la Sighetu Marmaţiei, însă aici a decedat.  

PORTURI ÎNCHISE
Autorităţile constănţene au suspendat ieri-dimineaţă manevrele în mai multe porturi din cauza condiţiilor meteo ne­fa­vorabile. Este vorba de Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia. Din acelaşi motiv, în noaptea de joi spre vineri a fost închis şi Portul Constanţa Sud Fluvial. Totodată, din cauza vântului puternic a fost res­tric­ţionată şi circulaţia barajelor pe Canalul Dunăre – Marea Neagră. (Emilia Sava)

TUTORAT PENTRU ELEVI
Creşterile salariale ale profesorilor s-ar putea face funcţie de competenţe, a declarat Ecaterina Andronescu (foto). În cadrul unei dezbateri legate de calitatea învăţământului românesc, rectorul UPB a venit şi cu alte propuneri care ar ajuta cadrele didactice, dar şi elevii: realizarea de programe after scool – care să cuprindă lecţii, activităţi extracuriculare, dar şi discuţii de orice fel –, stabilirea unui sistem de tutoriat – profesori care să se ocupe, contra cost, de copiii ai căror părinţi sunt plecaţi din ţară –, dar şi uşurarea conţinutului curiculei care în anumite situaţii este nemotivantă. (M.C.)

LOTO 6/49
Premiul pus în joc de Loteria Română pentru categoria I a tragerii Loto 6/49 de mâine este de peste 2,6 milioane de euro. Fondul de câştiguri al acestei categorii a fost suplimentat cu 500.000 de lei, anunţă Loteria Română. În prezent, la categoria I se înregistrează un report de aproximativ 8 milioane de lei.

FOCAR DE HEPATITĂ
Nouă copii cu vârste cuprinse între 5 şi 17 ani din comuna Baia s-au îmbolnăvit de hepatită acută virală de tip A fapt ce a determinat autorităţile judeţene să supravegheze epidemiologic zona. Cele nouă cazuri au fost depistate în familii care locuiesc pe aceeaşi stradă, iar auto­rităţile sanitare din Fălticeni au recoltat probe de apă din două fântâni şi au luat măsuri de dezinfecţie a lor. În urma ana­lizelor de laborator s-a constatat că apa era necorespunzătoare. (N.A.)

BUZĂU
Doi bărbaţi au murit după ce maşina în care se aflau a intrat într-un copac, şo­fe­rul încercând să evite butucii ce cădeau dintr-un ca­mion. Şoferul ca­mio­nului nu a asigurat corespunzător marfa din re­mor­că, astfel că lemnele au început să cadă pe şosea. Accidentul a avut loc pe DN 1B între Buzău şi Mizil. (M. Bunăziua)

RESTRICŢII PE PITAR MOŞ
Traficul rutier va fi închis astăzi, între orele 6:00 şi 18:00, pe Strada Pitar Moş din Sectorul 2 al Capitalei, între străzile Arthur Verona şi Jules Michelet. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, traficul rutier va fi deviat pe ruta Str. Arthur Verona – Bd. Gheorghe Magheru, pe Str. Pitar Moş având acces doar riveranii, pompierii şi ambulanţa. Restricţiile de circulaţie sunt determinate de procedurile privind descărcarea unor echipamente medicale.

MOTORINĂ MAI SCUMPĂ

Rompetrol a anunţat scumpirea motorinei cu patru bani pe litru, începând cu 26 septembrie. Astfel, un litru de Efix Diesel va costa 4,29 lei, iar motorina Super Euro 4,58 lei. Preţul benzinei comercializate în staţiile proprii rămâne neschimbat.

POLIŢIŞTI NEMULŢUMIŢI
Mitingul poliţiştilor s-a încheiat cu un concert. Membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex prezenţi aseară în Piaţa Constituţiei la un miting au cerut demisia ministrului de Interne, Cristian David, şi au cerut mărirea salariilor prin Ordonanţă de Urgenţă. De asemenea, ei acuză că autoritatea lor a scăzut în ultimii ani din cauza lipsei de fermitate a magistraţilor şi imperfecţiunilor legale. După protest, sindicaliştii au rămas să-i asculte pe membrii trupei Voltaj.

×
Subiecte în articol: observator