x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

29 Sep 2008   •   00:00

VREMEA BUNĂ REVINE
Gata cu frigul! De astăzi, vremea va fi frumoasă, cu cer variabil în aproape toate regiunile ţării. Temperatura aerului va fi în creştere faţă de intervalul precedent. Week-end-ul trecut a fost unul extrem de rece la munte. Sâmbătă, la peste 2.000 de metri altitudine, a nins viscolit.



VREMEA BUNĂ REVINE
Gata cu frigul! De astăzi, vremea va fi frumoasă, cu cer variabil în aproape toate regiunile ţării. Temperatura aerului va fi în creştere faţă de intervalul precedent. Week-end-ul trecut a fost unul extrem de rece la munte. Sâmbătă, la peste 2.000 de metri altitudine, a nins viscolit.

AEROPORT ÎNCHIS
Aeroportul Băneasa este închis începând de astăzi timp de două săptămâni, pentru finalizarea lucrărilor la pista de aterizare a avioanelor. Cursele aeriene au fost redirecţionate pe Aeroportul Henri Coandă. Conducerea Aeroportului Henri Coandă este pregătită să preia cursele de pe Băneasa, dându-le culoar de zbor ori dimineaţa foarte devreme, ori seara foarte târziu, pentru a nu afecta cursele regulate de pe Otopeni.

ŞEDINŢĂ CGMB
ONG-urile resping Comisia Tehnică de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CTUAT) propusă de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Astăzi la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti vor fi prezenţi reprezentanţi ai celor 34 de organizaţii iniţiatoare ale Pactului pentru Bucureşti pentru a cere consilierilor generali să nu voteze componenţa CTUAT. Funcţionarea defectuoasă a CTUAT în mandatele precedente a fost una din principalele cauze a dezvoltării urbane haotice a Bucureştiului, cu consecinţele cunoscute asupra traficului şi a calităţii vieţii, în general. (Alex Năstase)

ÎNFRĂŢIRE
Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a demarat negocierile cu autorităţile italiene pentru înfrăţirea între Consiliul Local al Sectorului 1 şi Consiliul Comunal al oraşului Santa Flavia. El s-a întâlnit vineri, la Palermo, cu Alessandro Arico, deputat în Parlamentul din Sicilia, dar şi cu primarul oraşului Santa Flavia, Antonio Napoli. Edilul speră să înveţe cum să cheltuiască fondurile de dezvoltare în proiectele comune.

BLOCAŢI ÎN BUCEGI
Patru turişti au fost blocaţi şapte ore pe o creastă din Valea Bucşoiului, din cauza viscolului puternic care a “măturat” Munţii Bucegi în ultimele zile. Imprudenţi, teribilişti şi neechipaţi corespunzător, cei patru au rămas blocaţi într-o zonă foarte periculoasă, abruptă şi plină de gheaţă, care este recomandată doar alpiniştilor. Ei au fost recuperaţi de salvamontiştii din Buşteni, sâmbătă noaptea.

MOARTE SUSPECTĂ
Cadavrul bătrânului Pavel T., de 66 de ani, din Cugir a fost descoperit într-o cabană părăsită, din zona Valea Pleşii. Anchetatorii au constatat că victima avea la mâna stângă o plagă tăiată, de aproximativ 5 cm lungime, iar la nivelul scalpului, mai multe escoriaţii. Lângă cadavru a fost găsită o sticlă din plastic de 2 litri, goală, dar care mirosea a alcool. Autorităţile investighează împrejurările în care a survenit moartea bărbatului. (Lucian Dobrater)

REPORT LOTO 6/49
Premiul de peste 2,6 milioane de euro de la tragerea de ieri a categoriei I a jocului Loto 6/49 s-a reportat, după ce nici un jucător nu a reuşit să ghicească toate cele şase numere câştigătoare. Numerele extrase au fost 16, 17, 24, 21, 48 şi 32, iar numărul Noroc a fost 6067634. Tragerea de ieri  a fost din seria Tragerilor Speciale Loto 6/49 ale toamnei.

SHOCKWAVE
Săptămâna Financiară va oferă azi un nou best-seller ce poartă semnătura lui Colin Forbes. "Operaţiunea Shockwave" este un roman captivant despre tentativa de asasinare a legendarului agent secret britanic Tweed. "Atras într-o cursă murdară, agentul britanic Tweed se vede nevoit să se refugieze în Europa. Atrăgătoarea lui secretară, Paula Grey, i se alătură şi amândoi pleacă într-o teribilă aventură în necunoscut".

×
Subiecte în articol: observator