x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

30 Sep 2008   •   00:00
Info

30 septembrie 2008:Un stâlp din beton de pe Strada Brezoianu din Sectorul 1 al Capitalei a căzut ieri peste un autoturism, aparţinând, paradoxal E.ON Gaz, din cauza supraîncărcării cu cabluri. Nici o persoană nu a fost rănită



Un stâlp din beton de pe Strada Brezoianu din Sectorul 1 al Capitalei a căzut ieri peste un autoturism, aparţinând, paradoxal E.ON Gaz, din cauza supraîncărcării cu cabluri. Nici o persoană nu a fost rănită


SE ÎNCĂLZEŞTE UŞOR!
Vremea din ţara noastră se va încălzi uşor în zilele următoare. Se vor înregistra maxime cuprinse între 18 şi 25 de grade. Şi bucureştenii se vor bucura de razele soarelui, iar mercurul termometrelor va atinge mâine şi joi maxime de 23... 25 de grade Celsius. (A. Ardeleanu)


DUDUIENI LIBERI
Ultimii şase membri din clanul Duduienilor, arestaţi pentru infracţiuni violente, au fost eliberaţi, în baza unei decizii luate ieri. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au înlocuit măsura arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi localitatea.


OFIŢERI SRI JUDECAŢI
Trei ofiţeri SRI vor fi judecaţi la Curtea de Apel Alba Iulia pentru că au dezvăluit "secrete de stat", punând în pericol siguranţa naţională. Lt.col. Eugen Soare, mr. Romică Cernica şi cpt. Adrian Ovidiu Radu, toţi în rezervă, foşti angajaţi ai SRI Prahova, au fost trimişi în judecată de DIICOT. Ei sunt acuzaţi că, în perioada 2004-2006, au divulgat date deţinute neautorizat ce vizau: aspecte tehnice din activitatea SRI, acţiunile aflate în curs de derulare şi priorităţile investigative ale acestei unităţi. (V.F.)


UN AN DE ÎNTRONIZARE
Patriarhia Română aniversează astăzi un an de la întronizarea ca Patriarh a Preafericitului Părinte Daniel (foto). Cu acest prilej, Preafericitul va sfinţi noul paraclis din Reşedinţa Patriarhală şi va participa la Sfânta Liturghie şi la o slujbă de Te Deum, care va începe la 12:00.


BĂSESCU, ÎN JUDECATĂ
Deputatul Marius Iriza (PRM) l-a dat ieri în judecată pe Traian Băsescu. Motivul: preşedintele nu i-a răspuns, în termenul legal de 30 de zile, la solicitările adresate încă din februarie 2007, privind poziţia sa în cazul unor demersuri făcute de persoane şi firme private, pentru aducerea Tezaurului României de la Moscova. Dosarul are termen de judecată la 28 octombrie 2008. (Al. Boariu)


PREMIILE "IOAN CHIRILĂ"
Premiile "Ioan Chirilă" caută şi anul acesta Talentul Anului. Concursul se adresează tinerilor care vor să devină jurnalişti sportivi. Toţi autorii non-profesionişti care cred că au "cerneală în condei" pot trimite un text cu temă sportivă, între 29 septembrie şi 3 noiembrie, la premii@ioanchirila.ro.


BENZINA, MAI IEFTINĂ
Compania Petrom a redus preţurile de referinţă la benzină şi motorină cu nouă bani pe litru. Astfel, motorina Top Euro Diesel 4 va costa 4,01 lei/litru, motorina OMV Sprint Diesel – 4,06 lei/litru, un litru de motorină Euro Diesel 4 se va comercializa cu 3,93 lei, iar motorina OMV Premium Diesel – cu 4,34 lei/litru. De asemenea, benzina ECO Premium 95 costă 3,76 lei/litru. (E.S.)


POLITICIENI, LA PARCHET
Doi oameni politici s-au întâlnit ieri cu anchetatori ai unor cauze penale: Gheorghe Funar (foto) şi Marko Bela. Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, a fost la Parchetul instanţei supreme, pentru a răspunde unei acuzaţii de abuz în serviciu. Fostul vicepremier Marko Bela a fost audiat ca martor la DIICOT, în cazul privatizării Petrom. (V. Fotache)


ELEVI ÎN PARLAMENT
Camera Deputaţilor începe o nouă serie de întâlniri cu elevii care vor să viziteze Palatul Parlamentului. Centrul Educaţional din cadrul Direcţiei pentru relaţii publice organizează azi întâlnirea cu elevii de la Liceul "Dante Alighieri" din Bucureşti. Pe lângă un tur al Palatului Parlamentului, elevilor li se va explica modul în care funcţionează Camera Deputaţilor şi procesul legislativ. Elevii pot asista şi la dezbaterile în plen.


AŢA NESTERILĂ
Stocuri mari de aţă chirurgicală nesterilă au fost descoperite în patru spitale din Vaslui. Medicii au folosit această aţă la pacienţi fără a şti că le pot pune viaţa în primejdie. Descoperirea s-a făcut în urma solicitării Ministerului Sănătăţii de a verifica anumite stocuri suspectate ca fiind nesterile. În urmă cu trei luni, o argeşeancă ce a născut prin cezariană a decedat la scurt timp după operaţie. După verificări s-a constatat că decesul a fost cauzat de aţa chirurgicală. (A.I.)


ÎMPUŞCĂTURI PE STRADĂ
Trei tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani au ajuns, aseară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Aceştia aveau răni provocate de pistoale cu gloanţe de cauciuc şi răni cauzate de sabie, după o încăierare între circa 20 de membri din două bande rivale.
Potrivit IPJ Dâmboviţa, cei care au început scandalul le-au reproşat celorlalţi faptul că au fost implicaţi nevinovaţi într-un proces penal de către aceştia.


DIVERTIS FĂRĂ LIDER
Toni Grecu, liderul grupului umoristic Divertis, a părăsit echipa alături de care a pornit la drum în urmă cu 27 de ani. "Toni Grecu este în acest moment implicat în alte proiecte", ne-a declarat Dan Păduraru, producătorul general al emisiunii Divertis Mall. "Plec pentru că aşa am simţit nevoia. Vreau să-mi văd de ale mele. Ruptura nu este definitivă, uşa rămâne deschisă", ne-a confirmat şi Toni Grecu. Prin urmare, noul sezon al emisiunii Divertis Mall va debuta la Antena 1 din 5 octombrie fără unul dintre oamenii de bază. (A.V.)


PASAJUL BĂNEASA
Consilierii generali au aprobat ieri transferul a peste 5.700 metri pătraţi de teren din domeniul public al muni-cipiului Bucureşti în domeniul statului pentru a permite urgentarea lucrărilor de realizare a Pasajului de la Băneasa. Terenul este aferent proiectului de fluidizare a traficului pe DN 1 şi se află la intersecţia DN 1 cu Bd. Aerogării şi Ion Ionescu de la Brad.


RĂNIŢI DE AMERICAN
Un militar american de la baza Mihail Kogălniceanu a fost implicat, ieri, într-un accident rutier soldat cu doi răniţi. Soldatul se afla la volanul unei maşini de teren şi a ieşit dintr-o benzinărie fără să se asigure, izbind un autoturism în care se aflau două persoane. Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Comanda bazei americane a fost informată de incident. (E.S.)

×
Subiecte în articol: observator