x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info Verde! - 15 iunie 2007

Info Verde! - 15 iunie 2007

15 Iun 2007   •   00:00
DECIZIE - Control sever al substanţelor
Executivul a aprobat o hotărăre pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea preparatelor periculoase aprobate prin Hotărărea Guvernului nr. 92/2003. Actul intăreşte obligaţia autorităţilor de verificare a instalaţiilor de testare a proprietăţilor substanţelor şi preparatelor chimice. In plus, este necesară transpunerea in legislaţia internă a şase directive europene. (Elena Stan)


LITORAL - Mai multe alge pe ţărm
Cantitatea de alge marine recoltate de pe Litoral s-a triplat din 2004 şi pănă in prezent, de la 8.800 de metri cubi in urmă cu doi ani ajungănd la aproape 24.000 de metri cubi in 2006, a anunţat joi directorul de Administrare a Resurselor de Apă din cadrul Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral (DADL), Camelia Dumitrache. "Principalele cauze care au dus la dezvoltarea algelor in zona Mării Negre sunt legate de schimbările climatice, creşterea temperaturilor, aportul de nutrienţi provenit din apele Dunării, precum şi deversările de ape uzate", a precizat Dumitrache. (Rompres)


SNAGOV - Reuniune ICPDR
Reprezentanţi ai ţărilor riverane Dunării vor discuta, in cadrul unui simpozion organizat in perioada 14-15 iunie 2007, la Snagov, despre măsurile necesare pentru intărirea cooperării in managementul resurselor de apă in bazinul hidrografic al Dunării, precum şi despre măsurile necesare pentru reducerea descărcărilor de substanţe periculoase in Dunăre. Grupul de lucru permanent al Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), a cărui preşedinţie este deţinută de Romănia in 2007, va evalua starea calităţii apelor Dunării, precum şi a mediului acvatic.


MEHEDINŢI - Simpozion privind ariile naturale
Un simpozion privind cercetarea ştiinţifică in ariile naturale protejate din Mehedinţi a fost organizat la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier din Drobeta-Turnu Severin. Prima temă abordată in cadrul celei de-a treia ediţii a simpozionului "Mediu - cercetare, conservare, valorificare" a fost cea referitoare la Parcul Natural Porţile de Fier, ocazie cu care s-a scos in evidenţă necesitatea impulsionării in perimetrul acestuia, unde s-au identificat peste 300 de specii de floră unice sau pe cale de dispariţie, a muncii de cercetare ştiinţifică.

×
Subiecte în articol: verde!