x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Infracţiuni informatice: Cioacă devine din instigator autor

Infracţiuni informatice: Cioacă devine din instigator autor

14 Feb 2009   •   00:00

Cristian Cioacă a fost chemat ieri la DIICOT Braşov, unde i s-a comunicat că i-a fost schimbată încadrarea juridică din instigator în autor, în cadrul urmăririi penale în dosarul violării prin e-mail a corespondenţei soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.



La ieşirea din sediul DIICOT, Cioacă a declarat că nu se consideră vinovat cu nimic, transmite corespondentul Media­fax. "M-au informat că mi s-a schimbat încadrarea din instigator în autor. Atât şi nimic mai mult. Mi s-au prezentat şi mai multe materiale probatorii, exact ca şi cele de data trecută", a spus Cioacă.

Întrebat dacă se simte vinovat, Cioacă a răs­puns că "nu există violare de corespondenţă". Avocata sa, Maria Vasii, a declarat că este o diferenţă foarte mare între a te informa şi a viola corespondenţa cuiva.

Schimbarea încadrării juridice a lui Cioacă din instigator în autor a venit ca urmare a declaraţiilor în faţa procurorilor a fostului său coleg Marius Sebastian Breazu, cercetat şi el în acest dosar. "Declaraţia lui Breazu e opinia lui. E altceva şi faţă de adevăr", a adăugat Cioacă. Alături de Cioacă, în acest dosar sunt cercetaţi şi Marius Sebastian Breazu şi hackerul Marius Adrian Niţu. Cătălin Borcoman, purtătorul de cuvânt al DIICOT Braşov, a declarat pentru Mediafax că se va întocmi un nou proces-verbal de fina­lizare a anchetei, urmând ca săptămâna viitoare procurorii să decidă dacă şi când va fi trimis în judecată.
În cazul în care va fi găsit vinovat, Cioacă riscă între trei şi 12 ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: observator cioacă