x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliția în acțiune: 156 de infractori, prinși în flagrant în numai 24 de ore

Poliția în acțiune: 156 de infractori, prinși în flagrant în numai 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2023   •   13:20
Poliția în acțiune: 156 de infractori, prinși în flagrant în numai 24 de ore

Angajații Ministerului de Interne au prins sâmbătă în flagrant 156 de autori de infracțiuni și au prins 20 de persoane date în urmărire națională sau internațională, potrivit unui bilanț publicat duminică de MAI.

Angajații MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 4.478 de evenimente, dintre care 2.955 pentru menținerea ordinii publice și în 1.523 de situații de urgență.

Au fost semnalate 760 de posibile infracțiuni, aproximativ 24% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru, sâmbătă, s-au dispus
măsuri preventive pentru 33 de persoane.

Au fost prinși în flagrant 156 de autori de infracțiuni care au săvârșit 160 de fapte penale, și au fost depistate 20 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Tot sâmbătă, echipajele de poliție au acționat, la nivelul întregii țări, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Au reținut 756 de permise de conducere (dintre care 108 pentru consum de alcool și 6 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise) și au retras 281 de certificate de înmatriculare.

Polițiștii și jandarmii au constatat 10.306 contravenții pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei.

Tot sâmbătă, pompierii au desfășurat 33 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 8 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 104 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 98.550 lei.

În ceea ce privește misiunile desfășurate de pompieri, cele mai multe (1.220) au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 48 pentru stingerea de incendii și 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor, au fost salvate 11 persoane.

Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 de persoane aflată în situații de urgență.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: infractori politia