x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INFRASTRUCTURĂ "EUROPEANĂ” / Asfalt tango pentru DN 72

INFRASTRUCTURĂ "EUROPEANĂ” / Asfalt tango pentru DN 72

de Laura Calciu    |    10 Noi 2008   •   00:00
INFRASTRUCTURĂ "EUROPEANĂ” / Asfalt tango pentru DN 72

Veste bună pentru şoferii care tranzitează DN 72, arteră ce face legătura între Ploieşti şi Târgovişte. După lungi tărăgănări, generate de numeroasele contestaţii, a fost desemnat un câştigător care se pare că va reabilita acest drum, ce arată ca după bombardament. Vestea proastă este că lucrările vor fi demarate abia la primăvară.



Drumul Naţional 72 pune la grea încercare orice şofer. Gropile din carosabil te fac să te opreşti direct în service, la o revizie, după ce ai trecut pe această arteră.

Şoferii au ajuns la capătul răbdării, mai ales că tot speră, de mai bine de trei ani, ca această importantă arteră să intre în reparaţii, din cauza craterelor din asfalt producându-se şi numeroase accidente.

"Pe lângă nenumăratele acroşaje, produse din cauza celor ce intră pe contrasens ca să evite gropile, pe DN 72 s-au produs şi tragedii.

Nu numai gropile sunt de vină, dar şi viteza neadaptată la carosabilul plin de denivelări. Acest drum are nevoie urgent de reabilitare”, ne-a declarat comisar Costin Tătuc, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.
Anul acesta, pe DN 72 s-au produs şase accidente grave, soldate cu decesul a 10 persoane şi rănirea gravă a altor două.

DRUMUL VA INTRA ÎN REABILITARE, DAR LA.... PRIMĂVARĂ.
Conform lui Valeriu Manta, şef la Drumuri Naţionale Prahova, "s-a desemnat câştigătorul, SC UMEDITON SRL din Bacău, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 80 de milioane de euro. În total, vor fi reabilitaţi 76 de km, ordinul de începere a lucrărilor în Prahova urmând a se da zilele acestea, în funcţie de starea vremii. Cel mai probabil la primăvară se va începe propriu-zis refacerea acestui sector de drum naţional", a spus Manta.

Termenul de efectuare a lucrărilor este de doi ani şi se va lucra alternativ, pe câte un sens de mers, din cauză că nu sunt rute ocolitoare. Finanţarea acestor lucrări este de la Guvern şi se derulează prin Ministerul Transporturilor.

De când a fost realizat, DN 72 nu s-a mai bucurat de nici o lucrare de reabilitare. Pe acest drum, din 1963, când a fost turnat ultimul kilometru de asfalt, nu s-a mai intervenit decât cu tratament.

PROVOCARE - Scrie-ne şi tu la rubrica"Trafic greu!"

Jurnalul Naţional îţi ascultă proble­­mele, sancţionează nedreptăţile şi te ajută să treci peste ele.
Nu mai suporţi traficul de coşmar; Te-au înnebunit blocajele rutiere.
Te sufocă maşinile. Semafoarele nu merg, iar vecinul de trafic te în­jură de mama focului. Poliţistul din intersecţie te-a amendat pe ne­drept. Ai fost martor la un accident cu urmări grave. Ţi s-a cerut fără ru­şine şpagă. Ai văzut pe cineva cum aruncă chiştoace pe geamul maşinii. Sau pe ci­neva care a sărit la bătaie. Acum nu mai trebuie să taci.
Vor­beş­te-ne cu încre­de­re despre ce ţi s-a în­tâmplat în trafic la rubrica "Trafic greu!", la traficgreu@jurna­lul.ro sau prin poş­tă: Jurnalul Naţional – Piaţa Presei Li­bere nr. 1, Corp D, etaj 8, Sector 1, Bu­cureşti, pentru "Cetăţeanul în trafic"!

×
Subiecte în articol: observator