x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INML: Hardy avea fractură craniană la ceafă şi frontal, precum şi multiple leziuni meningo-cerebrale

INML: Hardy avea fractură craniană la ceafă şi frontal, precum şi multiple leziuni meningo-cerebrale

04 Noi 2011   •   08:05
INML: Hardy avea fractură craniană la ceafă şi frontal, precum şi multiple leziuni meningo-cerebrale

Chauncey Hardy a fost lovit in fata, a cazut suferind o fractura craniana la ceafa dar si frontal, precum si multipe leziuni meningo-cerebrale foarte grave. Baschetbalistul american nu consumase droguri, iar alcoolemia de 0,6 g/l este dificil de interpretat, el fiind perfuzat abundent, potrivit raportului final al INML.

Raportul de autopsie in cazul lui Chauncey Hardy confirma constatarile preliminare, respectiv ca baschetbalistul american a murit din cauza insuficientei cardio-respiratorii datorate traumatismului cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningee, contuzie si dilacerare cerebrala (leziune traumatica avand caracter distructiv), fractura de bolta craniana iradiata la baza craniului.

"Leziunile traumatice cranio-cerebrale care au determinat decesul s-au putut produce prin lovire cu si de plan dur in acelasi context traumatic", arata raportul medico-legal, citat de Mediafax.

Totodata, intre leziunile traumatice cranio-cerebrale si decesul lui Hardy exista o legatura de cauzalitate directa si neconditionata.

"Avand in vedere morfologia si topografia leziunilor, cea mai probabila succesiune a evenimentelor a fost: lovire cu corp dur la nivelul buzelor, fractura craniana prin lovire hetero-propulsata de un plan dur cu impact temporo-occipital drept, cu producere de leziuni meningo-cerebrale atat la locul de impact cu solul cat si diametral opus prin mecanism de contra-lovitura", se mai arata in raportul INML.

Legistii spun ca leziunile meningo-cerebrale produse diamentral opus de locul impactului, adica unde Hardy s-a lovit cu capul, pot fi mult mult mai grave, asa cum a fost si in cazul baschetbalistului.

"Acest tip de leziune se numeste contuzie de contralovitura si de regula este mai grava decat fractura de impact", au precizat pentru Mediafax surse medico-legale.

Legat de alcoolemia de 0,6 g/litru, legistii sustin ca este foarte greu de interpretat, intrucat pacientul a fost in coma, fiind perfuzat continuu.

"Valoarea de 0,6 g/l alcoolemie este extrem de dificil de interpretat in contextul in care pacientul a fost in coma profundasi perfuzat abundent", arata raportul INML.

De asemenea, analiza toxicologica nu a pus in evidenta prezenta unor droguri.

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, a decedat in 9 octombrie, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala.

Scandalul in urma caruia Chauncey Hardy a murit a izbucnit in noaptea de 8 spre 9 octombrie, in jurul orei 3:30, in clubul Emotione din Giurgiu, dupa ce baschetbalistul american, in varsta de 23 de ani, ar fi vrut sa danseze cu niste tinere. El a fost lovit cu pumnul in barbie de Ionut Adrian Tanasoaia si s-a izbit cu capul de pardoseala salii de dans.

Hardy a fost dus initial la Spitalul Judetean din Giurgiu, de unde a fost transferat, patru ore mai tarziu, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala, intrucat starea acestuia s-a agravat si unitatea sanitara nu avea computer tomograf. Baschetbalistul american fost trimis la spitalul din Capitala cu diagnosticul "traumatism cranio-cerebral mediu cu hematom periorbital drept".

Ionut Adrian Tanasoaia, cel care l-a lovit pe Chauncey Hardy, a fost arestat in 10 octombrie, pentru lovituri cauzatoare de moarte si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.

×