x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interese - Consilierii, apăraţi de avocaţi privaţi

Interese - Consilierii, apăraţi de avocaţi privaţi

de Monica Andrei Capatos    |    14 Sep 2007   •   00:00

Voturi in funcţie de interese şi de culoare politică, dispute la aproape fiecare proiect de hotărăre, cu alte cuvinte aşa s-a desfăşurat şedinţa de ieri a Consiliului General al Capitalei.


Voturi in funcţie de interese şi de culoare politică, dispute la aproape fiecare proiect de hotărăre, cu alte cuvinte aşa s-a desfăşurat şedinţa de ieri a Consiliului General al Capitalei. Intorşi din concedii, aleşii locali au avut chef de ceartă incă din primele minute ale intălnirii. Renovarea sălii de şedinţe a Consiliului, investiţie ce se apropia de un milion de euro, a dat startul replicilor de mahala. Intr-un final, proiectul care viza inclusiv modernizarea sistemului de vot, elimininănd suspiciunile (incă se numără măinile ridicate ale consilierilor), a fost respins.

Proiectul privind angajarea a şase case de avocatură pentru a-i apăra pe consilieri in instanţe a incins iar spiritele. Pănă la urmă iniţiativa a fost aprobată chiar dacă unii aleşi, la răndul lor avocaţi, reprezentănd unele interese, n-au fost evident de acord cu proiectul. La bază a stat de fapt eşecul in cazul Bordei, consilierii fiind obligaţi să plătească daune in valoare de peste 17 milioane de euro. In prezent, Consiliul general are in jur de 30.000 de procese pe rol. Onorariile avocaţilor vor fi plătite din bugetul municipal. După lungi discuţii contradictorii au trecut şi căteva proiecte legate de infrastructura Capitalei, străpungeri, reparaţii şi modernizări ale unor artere.

×
Subiecte în articol: observator