x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interlopul Sandu Zamfir, zis "Austrianu", a fost reţinut pentru 24 de ore

Interlopul Sandu Zamfir, zis "Austrianu", a fost reţinut pentru 24 de ore

14 Dec 2011   •   07:33
Interlopul Sandu Zamfir, zis "Austrianu", a fost reţinut pentru 24 de ore

Unul dintre capii lumii interlope din Ploiesti, Sandu Zamfir, zis "Austrianu", a fost retinut pentru 24 de ore.

Sapte perchezitii au avut loc, in aceasta dimineata, in Prahova si Bucuresti, politistii urmarind destructurarea unei grupari de falsificatori de acte auto cu ajutorul carora executau actiuni de santaj, informeaza PH-online.ro.

Austrianu si acolitii sai inselau victimele dupa o metoda destul de simpla: gaseau o masina de 20.000-30.000 de euro, care nu se vindea prea repede din cauza capacitatii mari a motorului si a taxei de prima inmatriculare si convingeau vanzatorul sa faca doar un pre-contract, pe o parte din suma, cu un angajament de plata. Bani pe care Austrianu nu-i platea. Daca vanzatorul masinii isi cerea banii cuveniti, oamenii lui Austrianu treceau la amenintari si intimidari fizice, scriu jurnalistii de la PH-online.ro.

Asta i s-a intamplat si cantaretului Tinu Veresezan, un apropiat al ministrului de Interne, Traian Igas. Pe 16 mai, Veresezan a depus plangere la Politie, acuzand ca i-a vandut lui Lorent Curca, fiul lui Austrianu, din un BMW X6 pentru care nu a primit toti banii. Drept urmare, organele de ancheta au luat in custodie masina cu pricina.

Zamfir se afla in atentia politistilor si a fost cercetat, de-a lungul timpului, pentru mai multe fapte penale, printre care inselaciune si santaj.

De numele lui Sandu Zamfir este legata si arestarea judecatorului Dumitru Rebegea, de la sectia penala a Tribunalului Prahova, care in noiembrie 2009 a fost retinut de DNA si apoi arestat preventiv pentru ca ar fi luat mita pentru a elibera doua persoane cunoscute ca facand parte din lumea interlopa, una dintre acestea fiind chiar Sandu Zamfir, care, conform acuzatiilor procurorilor, i-ar fi dat judecatorului, pentru a-l elibera, 36.000 de euro.

In urma perchezitiei de astazi, Austrianu a fost retinut pe 24 de ore. In plus, o masina, un BMW seria 3, a fost confiscata.

×