x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Interviu cu bătrânul bătut sâmbătă în fața Guvernului. Ce nu s-a spus până acum despre incident

Interviu cu bătrânul bătut sâmbătă în fața Guvernului. Ce nu s-a spus până acum despre incident

03 Dec 2017   •   22:48
Interviu cu bătrânul bătut sâmbătă în fața Guvernului. Ce nu s-a spus până acum despre incident

Alexandru Tiurbe, bătrânul lovit cu bestialitate, sâmbătă, la câțiva pași de Guvern, de un protestatar care participa la manifestația din Piața Victoriei, a povestit la "Sinteza zilei" cum s-a petrecut totul.

Potrivit acestuia, două elemente sunt foarte importante în acest caz: a fost lovit cu un "box", o armă albă alcătuită dintr-o piesă din material dur cu găuri pentru degete și cu o creastă zimțată cu care se atacă ținând pumnul strâns. Efectul loviturii cu așa ceva este devastator pentru victimă. Al doilea element important, agresorul l-a lovit din spate. Preț de câteva secunde, batrânul în vârstă de 71 de ani și-a pierdut cunoștința.

"M-am oprit în fața unor jandarmi, i-am salutat, le-am spus Sărbători fericite, și mi-am continuat drumul. Nu am avut o discuție - i-am intrebat de ce tolerează asemenea manifestări aiurea, nejustificate", a povestit Tiurbe.

Alexandru Tiurbe a precizat că nu a vorbit cu nimeni dintre cei care manifestau în Piața Victoriei, dar a fost deranjat de faptul că bărbatul, care ulterior l-a agresat, îl filma cu telefonul mobil. Bătrânul recunoaște că limbajul său la adresa agresorului nu au fost tocmai potrivite.

"Da, i-am spus unele foarte "decoltate", urâte. Și, în momentul în care a tot insistat, am luat rucsacul așa, dar nu l-am lovit - să-i dau peste aparat, peste telefon (...) I-am dat așa și mi-am continuat drumul. Tot a continuat după mine și a venit din spate - nu imi mai dau seama cum - și m-a lovit cu un box, deci o lovitură mai puternică", a povestit Alexandru Tiurbe.

×
Subiecte în articol: Alexandru Tiurbe