x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Învăţătoarea de la Şcoala 10, care a cerut şpagă de la elevi, este cercetată penal (VIDEO)

Învăţătoarea de la Şcoala 10, care a cerut şpagă de la elevi, este cercetată penal (VIDEO)

07 Ian 2014   •   11:08
Învăţătoarea de la Şcoala 10, care a cerut şpagă de la elevi, este cercetată penal (VIDEO)

Învăţătoarea de la Şcoala 10 care a cerut şpagă de la elevi este cercetată penal, după ce Inspectoratul Şcolar a depus o plângere la Parchet. O echipă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti analizează, începând de luni, la Şcoala nr. 10, dacă posibila strângere de fonduri pentru cadouri făcute angajaţilor este un obicei sau a fost o acţiune întâmplătoare, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a autosesizat, la sfârşitul anului trecut, în cazul unei învăţătoare de la Şcoala nr. 10, care ar fi cerut părinţilor bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii.

Cercetările în acest caz au început în 6 ianuarie, întrucât personalul din şcoală a fost liber în vacanţa de sărbători, iar angajaţii nu pot fi chemaţi la serviciu din concediu, conform legii.

Totodată, ISMB a sesizat, în 30 decembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în legătură cu presupuse fapte penale săvârşite de învăţătoarea Dana Blându, de la Şcoala nr. 10 din Capitală, acuzată că ar fi cerut părinţilor bani de cadouri.

Reprezentanţii ISMB declarau atunci că aspectele penale în acest caz vor fi analizate de către Parchet, iar cele administrative, de către unitatea de învăţământ.

Inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru, a spus că dacă se dovedeşte că învăţătoarea este vinovată, ea riscă sancţiunea maximă a excluderii din învăţământ.

Trăistaru a precizat că pentru analizarea acestui caz au fost nominalizaţi doi inspectori din cadrul ISMB şi s-a dispus constituirea unei comisii de cercetare la nivelul şcolii. Inspectorii vor realiza o cercetare independentă faţă de membrii comisiei. Trăistaru a estimat că cercetările vor dura o săptămână.

Reprezentanţii ISMB au contactat-o şi pe femeia care a făcut denunţul, mama unui elev de la clasa învăţătoarei, aceasta fiind invitată la discuţii din 6 ianuarie.

Ancheta în acest caz a început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video preluată de pe Youtube, în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi o învăţătoare de la Şcoala nr. 10 din centrul Capitalei, care cere bani pentru cadourile de sărbători.

×