x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Învăţătoarea şpăgară de la Şcoala nr. 10 a fost demisă

Învăţătoarea şpăgară de la Şcoala nr. 10 a fost demisă

10 Ian 2014   •   12:21
Învăţătoarea şpăgară de la Şcoala nr. 10 a fost demisă

Învăţătoarea de la Şcoala 10 Maria Rosetti, acuzată că cerea bani pentru cadouri, a fost demisă. Ea este cercetată în urma plângerilor făcute de părinţii elevilor. Dana Blându a fost filmată în timp ce cerea bani pentru cadourile de Crăciun. Învăţătoarea le cerea părinţilor sume mari de bani şi îi jignea pentru că nu plăteau suficient. Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie al şcolii din Capitală.

Mama care a înregistrat-o pe învăţătoarea Dana Blându când le cerea părinţilor bani pentru cadouri a declarat, joi, după ce a fost audiată de poliţişti, că atunci când s-a adresat secretariatului şcolii i s-a spus că învăţătoarea nu poate fi înlăturată şi să-şi ducă copilul la altă şcoală.

Citeste si: Mama denunţătoare în cazul învăţătoarei şpăgare: "Mi s-a spus că doamna nu poate fi înlăturată, că este o personalitate, să-mi mut eu copilul"

Învăţătoarea de la Şcoala 10 care a cerut şpagă de la elevi este cercetată penal, după ce Inspectoratul Şcolar a depus o plângere la Parchet. O echipă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti analizează, începând de luni, la Şcoala nr. 10, dacă posibila strângere de fonduri pentru cadouri făcute angajaţilor este un obicei sau a fost o acţiune întâmplătoare, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu.

Citeste si: Învăţătoarea de la Şcoala 10, care a cerut şpagă de la elevi, este cercetată penal (VIDEO)

Învăţătoarea de la Şcoala nr. 10 reclamată la Parchet pentru că ar fi cerut părinţilor bani de cadouri deţine, împreună cu un alt cadru didactic, o şcoală primară cu after school, care are două sedii în zone rezidenţiale ale Capitalei. Informaţia a fost confirmată, pentru MEDIAFAX, de surse apropiate anchetei declanşate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Citeste si: Învăţătoarea reclamată la Parchet deţine o şcoală primară cu after school în Capitală

×