x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis a câştigat anularea deciziei ANI

Iohannis a câştigat anularea deciziei ANI

de Lucian Dobrater    |    27 Apr 2010   •   00:00

Curtea de Apel Curtea de Apel Alba-Iulia a admis marţi contestaţia formulată de reclamantul Klaus Werner Iohannis, primarul municipiului Sibiu, în dosarul nr. 90/57/2010 ce s-a aflat pe rolul instanţei, şi a dispus anularea actului de constatare a stării de incompatibilitate nr. A/1142/I.I/26.11.2009 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba-Iulia, Cosmin Muntean, a declarat că Hotărârea Curţii de Apel Alba-Iulia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată.

Cosmin Muntean a declarat că instanţa a dispus anularea actului de constatare a stării de incompatibilitate, mai exact a deciziei ANI care stabilea faptul că primarul Iohannis s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003-18 mai 2004, întrucât a deţinut concomitent şi funcţia de membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale.

Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Cererea prin care primarul din Sibiu a cerut anularea actului administrativ emis de ANI a fost înregistrată la Curtea de Apel Alba-Iulia la data de 19 ianuarie.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Agenţie în ianuarie 2010, ANI a constatat faptul că Iohannis s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003-18 mai 2004, întrucât a deţinut şi exercitat concomitent atât funcţia de primar al municipiului Sibiu, cât şi funcţia de membru în consiliul de administraţie al unei societăţi comerciale.

Primul termen, cel din 2 martie, a fost unul procedural, fiind dispusă amânarea cauzei în vederea comunicării unui exemplar din întâmpinare şi din actele anexate acesteia reclamantului, pentru a-i da posibilitatea studierii acestor înscrisuri. La termenul din 23 martie, deliberând, instanţa a apreciat că se impune acordarea unui nou termen, pentru a se solicita copia, certificată pentru conformitate, a cererii de demisie a reclamantului, dovada înregistrării cererii, cu un extras de pe registrul general al societăţii şi de pe registrul asociaţilor.

×
Subiecte în articol: observator