x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis convoacă CSAT pentru a discuta despre sistemul Patriot cerut de Ucraina

Iohannis convoacă CSAT pentru a discuta despre sistemul Patriot cerut de Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    11 Iun 2024   •   17:00
Iohannis convoacă CSAT pentru a discuta despre sistemul Patriot cerut de Ucraina
Sursa foto: presidency.ro

Ședința CSAT va fi convocată săptămâna viitoare, joi, pentru a discuta despre sistemul Patriot solicitat de Ucraina din partea României. „Problema este de actualitate, cu siguranță”, spune Klaus Iohannis.

„Problema este de actualitate, cu siguranță. Eu voi convoca o ședință a CSAT pentru săptămâna viitoare, joi, unde probabil se va discuta și această chestiune”, spune Klaus Iohannis.

Subiectul cedării unui sistem Patriot a fost lansat de președintele Klaus Iohannis, la finalul unei întrevederi pe care a avut-o cu președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă.

„Există evident nevoia unor sisteme de apărare antiaeriană în Ucraina, sisteme avansate, și în acest fel în ultimele săptămâni este o discuție destul de intensă despre cine poate să ofere sisteme Patriot Ucrainei. România dispune de astfel de sisteme și atunci sigur am fost întrebați și noi. Și președintele Biden a adus această chestiune în discuție și am spus că sunt deschis să discutăm aceste chestiuni, asta însemnând că va trebui să discut eu acasă, în CSAT, să vedem cum putem să putem problema, ce putem să oferim și evident ce putem să primim în schimb pentru că este, după părerea mea, inacceptabil să rămână România fără apărare antiaeriană”, a spus Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii avute cu Joe Biden.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: iohannis CSAT patriot