x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis, despre creșterea prețurilor la carburanți: Informația a fost amplificată artificial

Iohannis, despre creșterea prețurilor la carburanți: Informația a fost amplificată artificial

10 Mar 2022   •   19:14
Iohannis, despre creșterea prețurilor la carburanți: Informația a fost amplificată artificial

Creșterea prețurilor la carburanți a plecat de la o singură stație de benzină, însă se pare că informația a fost amplificată artificial și a dus la aproape un val de panică, spune Klaus Iohannis: „Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică”.

„O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona știrilor și a informațiilor false. Guvernul a pornit verificările astăzi de la prima oră, pentru a vedea cum s-a ajuns la situația de ieri, care de fapt a pornit de la o singură stație de benzină, însă se pare că informația a fost amplificată artificial și a dus la aproape un val de panică. Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică și trebuie să fim foarte atenți și cu informațiile pe care le primim, iar jurnaliștii serioși și redacțiile serioase trebuie să aibă foarte mare grijă ce informații preiau și duc mai departe”, spune, joi, Klaus Iohannis înaintea reuniunii informale a Consiliului European.

Șeful statului a fost întrebat dacă este pregătită România pentru o campanie de combatere a știrilor false.

„Atâta vreme cât războiul continuă, putem să ne așteptăm la orice încercare de a influența economiile europene prin fake news. De aceea trebuie să fim foarte precaut și da, statul este pregătit pentru a interveni în astfel de campanii”, conchide Iohannis.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis.