x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis: Guvernul trebuie să găsească metode pentru a-i sprijini pe oameni să-şi consolideze imobilele

Iohannis: Guvernul trebuie să găsească metode pentru a-i sprijini pe oameni să-şi consolideze imobilele

25 Sep 2016   •   16:06
Iohannis: Guvernul trebuie să găsească metode pentru a-i sprijini pe oameni să-şi consolideze imobilele

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Guvernul trebuie să găsească metode pentru a-i sprijini pe oamenii care locuiesc în clădiri cu risc seismic să-şi consolideze imobilele. 

Întrebat ce mesaj are pentru românii care au resimţit cutremurul, preşedintele a declarat duminică: "Este foarte important să facă paşi puţin mai concreţi în direcţia consolidării acestor clădiri. Există şi bulina roşie. Există între timp o discuţie în spaţiul public, destul de serioasă, dar cred că Guvernul trebuie să găsească metode pentru a pune ceva mai concret în aplicare şi pentru a-i sprijini pe oameni să-şi consolideze imobilele. Este absolut necesar". 

Klaus Iohannis a spus că nu a simţit cutremurul de sămbătă. 

"Recunosc că nu am simţit nimic, dar am aflat, sigur, imediat. Bine că nu s-a întâmplat nimic grav", a spus preşedintele României. 

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 a avut loc sâmbătă dimineaţă la ora 2.11 în zona Vrancea, la şapte kilometri vest de comuna Nereju, judeţul Vrancea, la o adâncime de 88,3 kilometri. Cutremurul a fost urmat de o replică, la ora 2.48, tot în judeţul Vrancea, cu o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter şi o adâncime de 76 km. 

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, asistă duminică la finala turneului masculin de tenis, "Sibiu Open". 

AGERPRES

×