x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iohannis participă joi la reuniunea Consiliului European. Se va discuta despre criza din Ucraina

Iohannis participă joi la reuniunea Consiliului European. Se va discuta despre criza din Ucraina

23 Feb 2022   •   19:30
Iohannis participă joi la reuniunea Consiliului European. Se va discuta despre criza din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis participă joi la reuniunea aextraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, convocată în contextul îngrijorărilor legate de evoluțiile recente de securitate de la granițele Ucrainei.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, reuniunea a fost convocată de președintele Consiliului European, Charles Michel, în contextul îngrijorărilor legate de evoluțiile recente de securitate de la granițele Ucrainei și din regiunea Mării Negre.

Liderii europeni vor analiza implicațiile majore în urma deciziei Federației Ruse de recunoaștere a auto-proclamatei „independențe” a regiunilor separatiste ucrainene Donețk și Lugansk și a adoptării Decretului prezidențial de dislocare a trupelor armatei ruse în sprijinul separatiștilor din estul Ucrainei.

„Liderii europeni urmează să abordeze ultimele evoluții, modul de protejare a ordinii internaționale bazate pe norme și reguli, modalitatea de gestionare a relației cu Federația Rusă și responsabilizarea pentru acțiunile sale”, a transmis Administrația Prezidențială.

De asemenea, se va discuta și despre modalitățile concrete de sprijin pentru Ucraina și pentru populația ucraineană.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis