x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ION BAZAC / Demitere cu cântec

ION BAZAC / Demitere cu cântec

de Oana Antonescu    |    08 Ian 2009   •   00:00

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din Capitală, Cristian Banu, nu poate fi demis din funcţie pentru că se află în concediu medical, dar decizia ministrului Bazac va fi aplicată după încheierea concediului, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.



"Din punct de vedere legal, o persoană aflată în concediu medical nu poate fi demisă din funcţie, dar Ministerul Sănătăţii îşi menţine decizia şi va pune în aplicare Ordinul de demitere după încheierea concediului managerului Banu. Mai mult, ministrul Ion Bazac a cerut Casei de Asigurări de Sănătate să verifice în ce temei a fost luat acest concediu medical, fiindcă în apariţiile televizate din data de 5 şi 6 ianuarie nu părea să sufere de vreo afecţiune", a declarat purtătorul de cuvânt. Data de începere a concediului managerului Cristian Banu este 5 ianuarie, dar nu se cunoaşte durata acestuia.   
Nereguli

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a efectuat un control în urma căruia a constatat mai multe nereguli la Spitalul "Victor Babeş": personal medical insuficient, un aparat de radiologie defect, vizitatori necorespunzător echipaţi, instalaţii şi tuburi portabile de oxigen insuficiente în secţiile de pneumologie, baloane de ventilaţie de unică folosinţă refolosite fără o sterilizare prealabilă, deşeuri medicale cu potenţial periculos neevacuate de aproximativ o săptămână, o ambulanţă parcată în curtea spitalului fără să fie încuiată şi aflată în afara razei de supraveghere a personalului de pază. Luni, ministrul Bazac a anunţat printr-un comunicat de presă că a dispus încetarea contractului de management încheiat cu Cristian Banu.

Managerul Banu a contestat neregulile semnalate de inspectorii Ministerului Sănătăţii şi a declarat că decizia ministrului Bazac de a-l demite din funcţie este una cu caracter politic. "Nici unul dintre motivele invocate de ministrul Sănătăţii nu poate fi probat. Decizia de revocare din funcţie este o formă de epurare politică", a declarat luni managerul. Anul trecut, Banu a candidat din partea PNL la alegerile locale şi parlamentare. 

Citiţi aici ordinul de destituire a lui Cristian Banu - format pdf

Citiţi aici ordinul care stabileste că, Cristian Banu este in continuare manager, angajat al Ministerului Sanatatii in baza contractului iniţial - format pdf

Citiţi aici raportul efectuat la Spitalul Clinic de boli infecţioase şi tropicale "Prof. Dr. Victor Babeş" şi la Spitalul Clinic de obstetrică şi ginecologie "dr. P.Sârbu" - format pdf

×
Subiecte în articol: observator banu