x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Iliescu a fost externat. Ce spun medicii de la Elias despre starea de sănătate a fostului preşedinte

Ion Iliescu a fost externat. Ce spun medicii de la Elias despre starea de sănătate a fostului preşedinte

24 Noi 2011   •   09:07
Ion Iliescu a fost externat. Ce spun medicii de la Elias despre starea de sănătate a fostului preşedinte

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost externat, in aceasta dupa-amiaza, de la Spitalul Elias din Capitala unde a fost internat, miercuri, dupa ce i s-a facut rau. Medicii au spus ca Ion Iliescu nu a avut nicio problema cardiaca, iar starea de rau a fost declansata de alimentatie.

"Ion Iliescu a facut cateva explorari endoscopice care erau programate. Nu are probleme majore de sanatate si nu a avut nicio problema cardiaca. Ieri se simtea mai rau, dar azi se simte mai bine. In aceasta dupa-amiaza se va externa", a declarat Doina Dimulescu, medic in cadrul Spitalului Elias.

Si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a spus ca fostul presedinte se simte bine. Edilul l-a vizitat pe Ion Iliescu in aceasta dimineata.

"Am fost acolo si am vorbit cu el. Astazi (joi - n.r.) va iesi din spital", a spus edilul, potrivit Antena3. El a negat zvonurile legate de o posibila criza biliara, amintind ca Iliescu a fost supus cu ani in urma unei interventii in urma careia i-a fost scoasa bila.

"Domnul Iliescu vine periodic la spital pentru un control de rutina. Nu trebuie asociata agitatia ultimelor zile cu starea acestuia, intrucat el fusese programat pentru acest control cu mai mult timp inainte. Starea pacientului este buna", a declarat, tot de dimineata, directorul medical al Spitalului "Elias", Dana Safta.

Ion Iliescu este internat de miercuri dupa-amiaza la Spitalul Elias din Capitala, fiind pregatit pentru investigatii endoscopice.

Iliescu a fost operat, in mai 2005, atunci fiindu-i montate stenturi, dupa ce avut un puseu de tensiune pe fondul unei hipertensiuni mai vechi si a unei cardiopatii ischemice cunoscute. Interventia a fost realizata in 18 mai 2005, iar Iliescu a ramas atunci in spital pana aproape de sfarsitul lunii, din cauza unor dureri in piept, aparute la cateva zile dupa montarea stenturilor.

Totodata, in 1994, Ion Iliescu a fost operat de colecist, la Spitalul Elias.

×