x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Iliescu: Johnny Răducanu era un om cu atitudine civică şi cu demnitate

Ion Iliescu: Johnny Răducanu era un om cu atitudine civică şi cu demnitate

19 Sep 2011   •   10:44
Ion Iliescu: Johnny Răducanu era un om cu atitudine civică şi cu demnitate

Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat astazi, la Palatul Parlamentului, ca a aflat cu tristete de incetarea din viata a artistului Johnny Raducanu, "un om cu atitudine civica si cu demnitate".

"Am aflat cu tristete de incetarea din viata a lui Johnny Raducanu. Apartinem cam aceleiasi generatii. Ne-am cunoscut inca in tineretea noastra comuna. In perioada de dupa '90, in perioada mandatului meu l-am si decorat", a reamintit fostul presedinte.

"Johnny Raducanu era un om cu atitudine civica si cu demnitate si respingea asemenea afirmatii stupide despre un domeniu al creatiei muzicale de mare popularitate. Eu l-am sustinut si in aceste pozitii ale mele si am ramas de-a lungul vremii intr-o relatie de simpatie, stima si respect reciproc. Si, de aceea, apreciind calitatile sale ca artist pe de o parte, si ca artist cetatean pe de alta parte, l-am si decorat cu o distinctie de stat", a mai spus fostul sef de stat, potrivit Agerpres.

Ion Iliescu a mai afirmat ca Johnny Raducanu era "un creator care credea in creatia sa, un artist-cetatean care se opunea unor atitudini absurde si irationale".

×