x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ion Sandu, şeful ANM: Pentru partea de sud-vest a ţării până miercuri există posibilitatea să emitem atenţionări

Ion Sandu, şeful ANM: Pentru partea de sud-vest a ţării până miercuri există posibilitatea să emitem atenţionări

01 Dec 2014   •   14:24
Ion Sandu, şeful ANM: Pentru partea de sud-vest a ţării până miercuri există posibilitatea să emitem atenţionări

irectorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anunţat luni că este posibil ca începând de marţi seara până miercuri să fie emise atenţionări pe perioade scurte pentru partea de sud-vest a ţării din cauza condiţiilor meteo.

'Mâine după-masă este posibil ca în foarte multe zone (ninsoarea - n.r.) să se transforme din nou în ploaie, cu temperaturi foarte scăzute la sol. Este posibil să avem situaţie de gheaţă, polei pe şosele şi trebuie multă atenţie. (...) Atunci când expiră atenţionarea în vigoare, adică mâine seară, există posibilitatea pentru partea de sud-vest a ţării să emitem în continuare până miercuri spre prânz atenţionări pe perioade scurte, dar nu la nivel naţional, ci numai pentru acea zonă', a spus Sandu, în cadrul comandamentului de iarnă convocat la Palatul Victoria de premierul Victor Ponta.

El a precizat că 'nu vom fi în situaţia unui viscol de intensitatea celui de anul trecut'.

'Vor fi cantităţi de precipitaţii de maximum 30 de litri pe metrul pătrat, dar asta nu înseamnă că situaţia nu este complicată din următorul motiv: în partea de sud-vest încă plouă, se transformă la noapte şi mâine în ninsoare în aproape toată zona în care s-a dat atenţionare', a adăugat directorul ANM.

Sandu a mai spus că vor fi înregistrate viteze ale vântului între 40-50 km/h în aceste zone şi de 70-80 km/h la munte, care înseamnă viscol, chiar dacă nu sunt cantităţi mari de ninsoare.

Directorul ANM a mai arătat că de miercuri după-amiază se va intra într-un regim de iarnă normală, cu temperaturi negative noaptea şi pozitive ziua şi cantităţi foarte slabe de precipitaţii.

×