Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov precizează, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă AGERPRES, că din primele verificări efectuate de echipajele de căutare ajunse în masivul Postăvarul a rezultat că seria aparatului de zbor identificat (5855) corespunde cu cea a planorului dat dispărut la începutul lunii august.
Forţele de la faţa locului au descoperit rămăşiţe umane la bordul aparatului de zbor. A fost asigurată perimetrarea zonei, cazul fiind preluat de către organele abilitate, care vor cerceta cauzele şi împrejurările producerii evenimentului, informează sursa citată.
Potrivit comunicatului de presă, în cursul verii, în masivul Postăvarul o zonă de peste 1.000 de ha a fost inclusă în arealul de căutare de mai multe ori, cu personal de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, de la Jandarmeria Montană, inclusiv cu alpinişti în zonele abrupte, precum şi cu alte forţe venite în sprijin.
Zona a fost verificată şi din aer atât cu elicoptere, cât şi cu drone, dar, cu toate eforturile depuse, aparatul de zbor nu a putut fi identificat din cauza pădurii foarte dese, menţionează ISU Braşov. Misiunea de identificare a aeronavei a rămas permanentă pentru personalul din zonă, care a efectuat verificări, de mai multe ori, pe baza indiciilor furnizate de la persoanele care au frecventat zona ca turişti, se mai arată în comunicatul citat.
Planorul pilotat de Mircea Crăciun, în vârstă de 56 de ani, considerat cel mai bun pilot de distanţă din România, a dispărut în ziua de 6 august. Căutările cu forţe sporite de jandarmi montani, salvamontişti, lucrători silvici, voluntari au durat mai mult de o lună şi au fost efectuate în judeţele Braşov, Prahova, Argeş, Harghita, Covasna, Bacău, Buzău.
Sursa: AGERPRES