x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Italia: Copil român de cinci ani, răpit în plină stradă de patru bărbați

Italia: Copil român de cinci ani, răpit în plină stradă de patru bărbați

06 Oct 2021   •   08:31
Italia: Copil român de cinci ani, răpit în plină stradă de patru bărbați
Sursa foto: Hepta

David, un băiețel român în vârstă de cinci ani, a fost răpit în plină stradă de mai mulți bărbați într-o dubă neagră. Povestea a fost făcută publică chiar de către mama sa, la un post televiziune din Italia. Polițiștii îl bănuiesc chiar pe tatăl copilului, informează www.stiridiaspora.ro

Presa din Italia relatează pe larg despre cazul lui David. „Patru bărbați într-o dubă neagră. Trei dintre ei coboară, în timp ce al patrulea rămâne la volan. Doi dintre ei au atacat o tânără de 25 de ani, în timp ce al treilea i-a răpit fiul de cinci ani, cu care mergea la școală în fiecare dimineață. S-au urcat din nou în dubă și au plecat în viteză, în sunetul țipetelor disperate ale mamei”, scriu jurnaliștii italieni de la Tv7. Totul s-a întâmplat în Padova, în cartierul San Lazzaro, marți dimineață, la ora 8.30.

Alexandra, născută în Republica Moldova și venită în Italia în urmă cu doi ani împreună cu băiețelul ei, David, a ieșit din casa ei din Via Salandra. Își ducea băiețelul la o grădiniță, în Mortise. Nici măcar nu a avut timp să ajungă pe Via Giolitti, care duce din San Lazzaro spre oraș, când patru bărbați au atacat-o și i-au răpit fiul. Țipetele ei au atras atenția vărului ei Gheorge, care locuiește cu ea, iar acesta, alături de un vecin, au salvat-o din mâinile agresorilor. Potrivit jurnaliștilor italieni, răpirea lui David în plină zi, în mijlocul străzii, a fost cel mai probabil săvârșită de tatăl său.

David s-a născut în România, din relația dintre Alexandra și partenerul ei, Bogdan, care s-a destrămat curând. După ce s-au despărțit, femeia s-a întors la părinții ei din Moldova și a refuzat să accepte încercările fostului ei partener de a se împăca. Acesta i-a dat însă de urmă și a mers după ea în Republica Moldova. Bogdan i-a câștigat încrederea, dar, de îndată ce a rămas singur cu fiul său, a fugit și l-a luat cu el. La vremea respectivă, a fost nevoie de opt luni pentru a-l găsi la București: în timpul intervenției poliției, tatăl a amenințat că se aruncă de pe acoperișul casei sale cu fiul său în brațe. Copilul s-a întors teafăr în brațele mamei sale, iar judecătorii bucureșteni au emis un ordin de protecție.

Mama și fiul au decis apoi să se mute în Italia, alături de bunica maternă.

×
Subiecte în articol: copil rapit