x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Italia: Românca dispărută, găsită moartă

Italia: Românca dispărută, găsită moartă

22 Noi 2021   •   08:41
Italia: Românca dispărută, găsită moartă
Sursa foto: Sursa: Hepta

Cadavrul unei femei a fost găsit în acest weekend în zona rurală din Casarano, de lângă orașul Lecce, Italia. Primele indicii, mai exact o brățară cu un nume gravat pe ea, arată că ar putea fi vorba despre românca dispărută în zonă vara trecută.

În mod ciudat, trupul nu a fost găsit putrezit, așa cum ar fi fost normal, ci într-o stare avansată de corificare (proces natural asemănător mumificării). Altfel spus, corpul s-a păstrat ca și cum ar fi fost tratat cu o substanță specială. La fața locului, lângă cadavru, au fost găsite și hainele ulterior recuperate și incluse în anchetă de procuror. Corificarea este un proces care are loc de obicei atunci când cadavrele sunt închise în cutii de plumb sau zinc, informează www.stiridiaspora.ro

Oxigenarea slabă încetinește astfel putrefacția, ceea ce este ciudat pentru că femeia a fost găsită pe pământ fără haine. Dacă ar fi fost expus multă vreme la intemperii și la umiditatea pământului, ar fi fost puțin probabil ca trupul să fie găsit aproape intact, în această stare de conservare.

La Parchet este deja deschis un dosar in rem de cercetare pentru omor. Misterul morții femeii rămâne încă neelucidat. Pe cadavru nu ar exista semne evidente de violență, nici tăieturi sau răni prin împușcătură, conform primelor evaluări. Astfel, în acest moment se exclude ipoteza unui atac. Prin urmare, se conturează cealaltă ipoteză care se referă la moartea din cauze naturale. Răspunsurile la zecile de întrebări care încă mai zăbovesc ar putea proveni din autopsia care va avea loc săptămâna viitoare și pe care autoritatea judiciară a dispus-o deja.

Presa italiană are confirmarea că este vorba despre o femeie româncă, de vârstă mijlocie, dispărută vara trecută. De altfel, ea fusese internată la spitalul Casarano pentru niște investigații cardiologice și neurologice. Apoi nu s-a mai știut nimic despre ea.

×
Subiecte în articol: romanca disparuta