x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator JAF ARMAT la o maşină a Poştei Neamţ. Hoţii au plecat cu 2,5 milioane de lei, bani ce urmau să ajungă la pensionarii din Roman

JAF ARMAT la o maşină a Poştei Neamţ. Hoţii au plecat cu 2,5 milioane de lei, bani ce urmau să ajungă la pensionarii din Roman

16 Mai 2013   •   10:25
JAF ARMAT la o maşină a Poştei Neamţ. Hoţii au plecat cu 2,5 milioane de lei, bani ce urmau să ajungă la pensionarii din Roman
UPDATE 12:27 - Angajaţii Oficiului Judeţean de Poştă Neamţ, care au fost jefuiţi joi de mai multe persoane înarmate, ar putea fi cercetaţi de poliţişti pentru neglijenţă în serviciu, potrivit conducerii IPJ Neamţ, maşina atacată de tâlhari nefiind dotată corespunzător pentru transporturi monetare, pentru că nu avea nici dispozitiv GPS şi nici sistem de alarmare.

Pe de altă parte, comisarul şef Paul Tablan, inspectorul şef a IPJ Neamţ, a declarat, pentru Agerpres, că este luată în calcul şi ipoteza unei înscenări.

"Şoferul maşinii de Poştă susţine că a fost ameninţat cu o armă, iar pasagerul că a fost lovit cu mânerul unei arme, respectiv pistol. Zona judeţului este blocată şi încercăm să identificăm în primă fază maşinile care au participat la jaf. Luăm în calcul toate ipotezele, de la înscenare până la comiterea efectivă a tâlhăriei", a declarat comisarul şef Paul Tablan.

Surse din cadrul anchetei susţin că suma pe care tâlharii au reuşit să o fure este de 2,5 milioane de lei. Banii erau transportaţi în municipiul Roman şi urmau să ajungă la pensionarii din acest oraş.

..........................

O maşină a Oficiului Judeţean de Poştă Neamţ a fost jefuită, joi, de mai multe persoane cu cagule şi înarmate, a declarat pentru Agerpres, comisar-şef Paul Tablan, inspector-şef al IPJ Neamţ.

Potrivit primelor informaţii, maşina Poştei a fost oprită pe Drumul Naţional 15C în localitatea Bârgăuani de cel puţin două autoturisme care au blocat traficul atât în faţă cât şi în spatele acesteia.

Angajaţii poştei au fost ameninţaţi cu o armă după care din maşină a fost furat un sac cu bani. Maşina Poştei se deplasa către municipiul Roman pentru a duce o parte dintre încasări.

Potrivit primelor informaţii, una dintre maşini avea numărul de înmatriculare străine iar alta în Iaşi, însă după primele cercetări s-a constatat că erau false.

Poliţia Neamţ a declanşat operaţiunea "Năvodul" şi efectuează filtre rutiere în tot judeţul.

×