x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jandarm de la Gruparea Mobilă Craiova, diagnosticat cu COVID-19. Detașamentul său a fost retras din misiuni

Jandarm de la Gruparea Mobilă Craiova, diagnosticat cu COVID-19. Detașamentul său a fost retras din misiuni

25 Apr 2020   •   16:40
Jandarm de la Gruparea Mobilă Craiova, diagnosticat cu COVID-19. Detașamentul său a fost retras din misiuni

Un jandarm de la Gruparea Mobilă Craiova a fost diagnosticat cu COVID-19. Jandarmii din detaşamentul din care face parte bărbatul au fost retraşi din misiuni, a anunțat Prefectura județului Dolj.

Potrivit autorităţilor din Dolj, jandarmul şi socrii săi au fost diagnosticaţi cu COVID-19 şi sunt internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova. Epidemiologii au prelevat probe şi de la soţia şi copilul jandarmului, dar şi de la alţi 17 colegi de serviciu de-ai bărbatului. Deocamdată, în cazul contacţilor direcţi, rezultatele testelor nu au venit.

Întreg detaşamentul din care jandarmul face parte a fost retras din misiuni.

„Persoana în cauză a sunat, joi seara, 23 aprilie a.c., la 112 şi a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş» din Craiova, împreună cu alte două persoane, membre ale familiei, unde au fost internate cu simptome şi testate pentru depistarea virsului SARS-COV2, acestea fiind pozitive. Imediat, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au demarat ancheta epidemiologică, iar la nivelul unităţii în cadrul căreia bărbatul este angajat s-a dispus măsura izolării la domiciliu a unui număr de 17 persoane – contacţi direcţi – iar restul Detaşamentului din care face parte a fost retras din planificarea executării misiunilor până la finalizarea anchetei epidemiologice”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Dolj.

Potrivit unor surse locale, jandarmul și colegii săi s-au întors săptămâna trecută dintr-o misiune, de mai multe zile, în judeţul Gorj. Aceştia s-ar fi plâns că acolo au fost cazaţi în condiţii improprii, fără căldură în camere şi fără apă caldă.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jandarm cu covid-19