x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Japonia - Hamburger ieftin dacă lupţi impotriva incălzirii globale

Japonia - Hamburger ieftin dacă lupţi impotriva incălzirii globale

de Jurnalul National    |    05 Sep 2007   •   00:00

Serverul site-ului de la Ministerul Mediului din Japonia a cedat miercuri, pentru că prea multe persoane au accesat pagina de internet pentru a descărca un formular cu care puteau obţine un hamburger la jumătate de preţ.

AFP relatează că McDonald's face reclamă in Japonia la Big Mac la 150 de yeni, adică 95 de eurocenţi (jumătate din preţul normal). Condiţia este ca aceia care cumpără să dovedească faptul că s-au angajat in lupta impotriva incălzirii globale. Pentru a obţine acest document electronic pe calculator sau pe telefonul mobil, clienţii trebuie să completeze formularul disponibil pe site-ul Ministerului Mediului.

Autorităţile nu se aşteptau să aibă atătea accesări. "Noi am constatat că s-au inmulţit accesările, dar nu ne aşteptam ca fenomenul să se amplifice in această dimineaţă. Facem eforturi să repunem pe picioare sistemul", a explicat un funcţionar din minister. Peste 80 de firme japoneze au participat deja la acest program promoţional pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Japonia s-a angajat să reducă aceste emisii cu 6% intre 2008 şi 2012.





Â

×
Subiecte în articol: verde!