x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Jocul sufocării", mai periculos decât drogurile: Adolescenţii se auto-asfixiază pentru a intra într-o stare de euforie (VIDEO)

"Jocul sufocării", mai periculos decât drogurile: Adolescenţii se auto-asfixiază pentru a intra într-o stare de euforie (VIDEO)

10 Apr 2012   •   11:30
"Jocul sufocării", mai periculos decât drogurile: Adolescenţii se auto-asfixiază pentru a intra într-o stare de euforie (VIDEO)

"Jocul sufocarii" este un act voluntar de oprire a oxigenarii creierului cu scopul de a induce, pentru o perioada scurta de timp, o stare de euforie, asemanatoare celei avute in urma consumarii drogurilor.

ABC News avertizeaza ca practica sugrumarii incepe sa devina o moda in randul adolescentilor, acestia nefiind constienti de riscurile ce implica acest "joc". Potrivit specialistilor, stoparea oxigenarii creierului poate provoca leziuni cerebrale si chiar moartea.

Parintii ar trebui sa fie ingrijorati in momentul in care observa la copiii lor urme pe gat, dureri de cap sau ochi rosii.

Potrivit jurnalistilor, aceasta practica s-a raspandit in randul tinerilor mai ales din cauza filmuletelor postate pe Internet chiar de ei in timp ce se sugruma.

Juddy Rog, care lupta pentru stoparea acestei practici in randul tinerilor, a declarat ca tinerii nu sunt constienti de riscurile ce-i pandesc. "Ei cred ca este o alternativa la droguri, dar nu inteleg ca prin aceasta practica omoara celulele creierului. Iar Internetul a facut ca acest joc sa ia amploare. Se filmeaza in timp ce fac asta, apoi posteaza clipurile pe YouTube", a declarat Juddy.

×