x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judecătoare reţinută pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Judecătoare reţinută pentru luare de mită şi trafic de influenţă

09 Dec 2011   •   08:17
Judecătoare reţinută pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Procurorii anticoruptie au dispus retinerea Anisoarei Topor, judecator la Judecatoria Focsani, pentru 24 de ore. Ea este acuzata de luare de mita si trafic de influenta si urmeaza sa fie prezentata Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Procurorii DNA sustin ca in zilele de 16 si 17 iunie 2010, Topor Anisoara, in calitate de judecator la Judecatoria Focsani, a pretins si primit suma de 80.000 lei prin intermediar si 700 de euro in mod direct de la un denuntator pentru ca, in schimb, sa pronunte o hotarare judecatoreasca favorabila acestuia din urma intr-o cauza civila. De asemenea, in a doua jumatate a anului 2010, inculpata a beneficiat de lucrari de amenajare a casei sale de vacanta, pentru a-si folosi influenta astfel incat denuntatorul sa obtina o hotarare judecatoreasca favorabila si in recurs.

Anisoara Topor este de 17 ani in magistratura. Presa locala din Focsani scrie ca procurorii DNA au cerut si acum doi ani interceptarea telefoanelor judecatoarei, fiind suspecta de trafic de influenta, relateaza RTV.

Joi, insa, anchetatorii au obtinut avizul CSM si i-au perchezitionat casa, dar si cabinetul de avocatura al sotului. Anisoara Topor a fost intr-un final ridicata si dusa la audieri, la sediul DNA din Bucuresti. Astazi, procurorii anticoruptie au retinut-o sub acuzatia de luare de mita si trafic de influenta, si urmeaza sa fie prezentata Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva. (V.M.)

×