x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA: Judecătoarea Terceanu, fraţii Becali şi Cristian Borcea au fost trimişi în judecată

DNA: Judecătoarea Terceanu, fraţii Becali şi Cristian Borcea au fost trimişi în judecată

05 Feb 2016   •   14:01
DNA: Judecătoarea Terceanu, fraţii Becali şi Cristian Borcea au fost trimişi în judecată
Sursa foto: Cristi Borcea / FOTO: Dan Marinescu/Intact Images

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe judecătoarea Geanina Terceanu, aflată în arest la domiciliu, pentru luare de mită în legătură cu pronunţarea unei soluţii favorabile în dosarul transferurilor din fotbal.

În dosar, au fost trimişi în judecată şi foştii impresari Ioan şi Victor Becali, precum şi Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al Clubului de fotbal "Dinamo", pentru dare de mită, toţi aflaţi în executarea unei pedepse cu închisoarea.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei doi avocaţi - George-Antonie Iorgovan şi Daniel-Costel Petre, pentru mărturie mincinoasă.

DNA precizează, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES, că, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalişti, în care fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi inculpaţi, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi de evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 ('fapta nu există').

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu de către inculpaţii Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe (al cărei preţ total a fost de 93.000 euro). Ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de către Geanina Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie penală a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a II-a Penală, instanţa de control judiciar pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse privative de libertate", susţin procurorii.

DNA menţionează că, în 8 decembrie 2015, fiind audiat în calitate de martor, în legătură cu infracţiunile de corupţie comise de către Terceanu şi Borcea, George-Antonie Iorgovan a făcut afirmaţii mincinoase şi nu a spus ceea ce ştie cu privire la fapte şi împrejurări esenţiale asupra cărora a fost întrebat.

În 24 noiembrie 2015, fiind şi el audiat în calitate de martor, Daniel-Costel Petre a făcut, la rândul său, afirmaţii mincinoase şi nu a spus ceea ce ştie cu privire la fapte şi împrejurări esenţiale asupra cărora a fost întrebat.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin Geaninei Terceanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Sursa: Agerpres

×