x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator JUDECĂTORIA DEVA - Loiş, aproape liber

JUDECĂTORIA DEVA - Loiş, aproape liber

de Monalise Hihn    |    05 Noi 2008   •   00:00

După Constantin Creţan, eliberat în urmă cu câteva zile, a venit rândul unui alt fost lider al minerilor din Valea Jiului să scape de detenţie. Este vorba despre Dorin Loiş, care ar putea părăsi Penitenciarul Bârcea Mare în cursul săptămânii viitoare.



El a primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberări condiţionate a penitenciarului, urmând ca astăzi cazul său să ajungă pe masa judecătorilor. Dorin Loiş, alături de alţi patru lideri ai minerilor, a fost condamnat în 2005 la cinci ani de închisoare pentru complicitate la subminarea puterii de stat în dosarul “Costeşti 1999”. În acelaşi dosar, Miron Cozma a primit 10 ani de închisoare. Din cei şase lideri, doar Dorin Loiş şi Vasile Lupu se mai află în detenţie. Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, Gabriel Vesa, declară că avizul favorabil a fost dat pentru că Loiş a avut un dosar bun, a lucrat în închisoare şi a participat la mai multe activităţi educative. De altfel, pe parcursul detenţiei, fostul lider al minerilor a primit de două ori învoire să părăsească penitenciarul pentru câteva zile.

Dosarul lui Loiş va ajunge astăzi la Judecătoria Deva, iar dacă instanţa îşi va da avizul, acesta va putea părăsi penitenciarul de la Bârcea Mare în maximum o săptămână. Celălalt lider, Vasile Lupu, încarcerat şi el la Bârcea, va intra în discuţia Comisiei pentru eliberare condiţionată la data de 20 noiembrie.

×
Subiecte în articol: observator