x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Judeţul Tulcea a ieşit din starea de alertă, se fac eforturi pentru deschiderea traficului pe toate drumurile

Judeţul Tulcea a ieşit din starea de alertă, se fac eforturi pentru deschiderea traficului pe toate drumurile

de Agerpres    |    03 Feb 2014   •   18:13
Judeţul Tulcea a ieşit din starea de alertă, se fac eforturi pentru deschiderea traficului pe toate drumurile
Sursa foto: Judeţul Tulcea a ieşit din starea de alertă, se fac eforturi pentru deschiderea traficului pe toate drumurile

Judeţul Tulcea a ieşit din starea de alertă, potrivit preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), prefectul Lucian Simion, însă, în continuare se fac eforturi pentru deschiderea traficului pe toate drumurile din judeţ, suma totală a cheltuielilor pentru deszăpezire urmând să fie făcută publică cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare.

Potrivit CJSU, în momentul de faţă, pe două tronsoane de drumuri naţionale, respectiv Măcin-Cerna şi Măcin-Garvăn, se acţionează pentru deszăpezire, astfel că circulaţia pe acestea este posibilă doar pe un singur fir.

De asemenea, pe drumurile judeţene sunt în continuare probleme şi s-a decis suplimentarea numărului de utilaje, având în vedere capacitatea insuficientă de intervenţie disponibilă în prezent.

'Utilajele acţionează în serie, pentru că ele au nevoie de 10-12 ore de revizie, şi astfel se explică de ce nu sunt tot timpul pe traseu. În condiţiile de la noi din judeţ, auto-frezele sunt cele cu adevărat eficiente, dar unele sunt vechi de 44-55 de ani, iar cele mai noi au anul de fabricaţie 1988. Lor li se adaugă utilajele moderne ale societăţilor private care ne-au ajutat în această perioadă', a declarat pentru AGERPRES preşedintele CJSU, prefectul Lucian Simion.

Acesta a mai spus că a început evaluarea cheltuielilor făcute deja pentru intervenţiile pe timp de iarnă şi că, până în prezent, judeţul Tulcea a primit un sprijin constând în 30 de tone de combustibil de la Rezerva Statului.

'Mai este o localitate, Fântâna Oilor, comuna Dorobanţu, despre care putem spune că este izolată, dar se intervine în acelaşi timp pentru deblocarea altor zone la care am ajuns acum două zile, de exemplu, iar acum drumul este din nou imposibil de parcurs', a menţionat prefectul Simion.

În ceea ce priveşte situaţia sloiurilor de pe Dunăre, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că aceasta pare să nu mai reprezinte un pericol, după ce în urmă cu trei zile, 90% din suprafaţa Dunării a fost acoperită, iar luni acest procent s-a redus de şase ori.

În continuare, în Delta Dunării, nava de pasageri pe ruta Crişan-Caraorman este suspendată, iar marţi, conform Navrom Delta SA, cursa cu catamaranul Tulcea-Sulina nu va circula.

×