x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurma: Săptămâna viitoare e posibil să depășim pragul de 1.000 de copii internați în medie pe zi

Jurma: Săptămâna viitoare e posibil să depășim pragul de 1.000 de copii internați în medie pe zi

19 Ian 2022   •   09:40
Jurma: Săptămâna viitoare e posibil să depășim pragul de 1.000 de copii internați în medie pe zi

 Omicron se dovedește mai periculos decât Delta pentru copii, iar săptămâna viitoare e posibil să vedem chiar depășirea pragului de 1.000 de copii internați în medie pe zi, crede medicul Octavian Jurma.

„Azi avem anunțat și primul deces oficial provocat de Omicron. Dominanța Omicron a crescut săptămâna trecută în România la 75%, respectiv 322 din cele 431 de secvențieri făcute. Dacă ne uităm la numărul 59.000 de cazuri de săptămâna trecută, înseamnă că aproximativ 14.000 de cazuri au fost provocate de Delta deci in medie 2.000 pe zi. Avem astfel o confirmare că cele două versiuni pot coexista o perioadă și că cele două valuri continuă să crească împreună (val în val)”, a scris marți seara pe Facebook Octavian Jurma.

Conform acestuia, faptul că 1 din 4 cazuri au fost Delta e un motiv suplimentar de prudență în această perioadă.

El crede că testările vor scădea în următoarea perioadă în încercarea de a tempera creșterea aparentă, însă presiunea ascendentă va face ca numărul zilnic de cazuri să crească până sâmbătă când e posibil să depășim recordul din valul 4-Delta.

„Săptămâna viitoare vom vedea valori zilnice peste 20.000 de cazuri noi încă de marți și e posibil să trecem și de pragul de 25.000 de cazuri noi care era vârful prognozei optimiste. Până la finalul săptămânii vom depasi vârful de internări în rândul minorilor din valul Delta. Omicron se dovedește mai periculos decât Delta pentru copii, așa cum a fost evident și din datele din Africa de Sud.
Dacă rata de creștere a internărilor copiilor se menține, săptămâna viitoare e posibil să vedem chiar depășirea pragului de 1.000 de copii internați în medie pe zi”, mai spune medicul.

Acesta susține că în această săptămână vom vedea și o creștere abruptă a internărilor în rândul adulților, iar de săptămâna viitoare presiunea pe spitale va fi foarte mare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: covid copii