x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jurnalist specializat în anchete asupra crimei organizate, condamnat pentru trafic de droguri

Jurnalist specializat în anchete asupra crimei organizate, condamnat pentru trafic de droguri

15 Ian 2019   •   23:01
Jurnalist specializat în anchete asupra crimei organizate, condamnat pentru trafic de droguri
Sursa foto: Feverpitched/Getty Images/iStockphoto

Un jurnalist specializat în anchete asupra crimei organizate din Muntenegru, Jovo Martinovic, a fost condamnat marţi, la Podgorica, la 18 luni de închisoare pentru trafic de droguri, "verdict nedrept", potrivit asociaţiei Reporteri fără Frontiere, informează AFP.

Jurnalistul a fost acuzat că întreţine legături cu traficanţii, dintre care unul a fost condamnat la 6 ani şi trei luni de închisoare.

Jovo Martinovic a explicat că aceste contacte erau menţinute în cadrul profesiei lui. El a efectuat deja 15 luni de detenţie provizorie şi a înaintat recurs împotriva condamnării sale, prin urmare el nu se va întoarce imediat în detenţie.

În septembrie, jurnalistul a primit Premiul Mackler, care recompensează etica şi curajul jurnaliştilor.

"A face trafic de marijuana ar fi fost lipsit de sens pentru mine. Pur şi simplu nu am niciun motiv de a face acest lucru. Am o carieră internaţională", în colaborare cu mass-media străine, a declarat Jovo Martinovic în timpul ultimei audieri din cadrul procesului său.

În momentul arestării sale, în 2015, el ancheta asupra bandei internaţionale "Pink Panthers", formată din spărgători din fosta Iugoslavie, căreia i-au fost atribuite în jur de o sută de atacuri asupra unor magazine de bijuterii în mai multe ţări.

Condamnarea lui Jovo Martinovic este "un verdict nedrept", a denunţat asociaţia Reporteri fără Frontiere. "Muntenegru îşi încalcă obligaţia de a respecta libertatea de a informa şi a încălcat dreptul unui jurnalist la un proces echitabil", potrivit asociaţiei.

Confruntată cu dificila problemă a crimei organizate, Muntenegru este candidată la aderare în UE. În mai, după ce o jurnalistă din Muntenegru a fost rănită cu foc de armă, Bruxellesul a atenţionat că procesul de aderare va fi împiedicat de lipsa de progres în problema privind apărarea jurnaliştilor şi libertatea presei.AGERPRES

×
Subiecte în articol: jurnalist droguri condamnat injustutie