x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Kaufland retrage de la comercializare un lot de 'Biscuiţi Popular'; există depăşiri la parametrul sulfiţi

Kaufland retrage de la comercializare un lot de 'Biscuiţi Popular'; există depăşiri la parametrul sulfiţi

22 Mar 2019   •   19:56
Kaufland retrage de la comercializare un lot de 'Biscuiţi Popular'; există depăşiri la parametrul sulfiţi
Sursa foto: wikimedia

Retailerul Kaufland retrage de la comercializare un lot de 'Biscuiţi Popular', fabricat în data de 10 decembrie 2018, după ce s-a constatat că există depăşiri la parametrul "sulfiţi", a anunţat, vineri, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Biscuiţii sunt produşi de Societatea Comercială Spicul Etap SA din Roşiori de Vede.

"În urma analizelor de laborator efectuate pentru parametrul "sulfiţi" la lotul de 'Biscuiţi Popular' fabricat în data de 10.12. 2018, cu termen de valabilitate un an, (lot care expiră în 10.12.2019), s-a constatat depăşirea acestui parametru. Consumul zilnic a unei cantităţi mai mari de 140 de grame din produsul încriminat poate provoca reacţii alergice la copii", se precizează în anunţ.

Persoanele care au achiziţionat acest produs din lotul menţionat sunt invitate să nu îl mai consume şi să-l ducă în magazinele Kaufland de unde l-au achiziţionat, iar contravaloarea produselor va fi returnată.

Potrivit unui anunţ postat joi pe site-ul ANSVSA, retailerul Mega Image a retras de la vânzare un mix de fructe comercializat sub marca Euro Company Mix Exotiv 100G, cu termen de valabilitate 31 octombrie 2019, din cauza unei suspiciuni de contaminare cu bacteria Salmonella.

"Dorim să vă aducem la cunoştinţă că Mega Image a retras de la vânzare produsul 23416 Euro Company Mix Exotiv 100G, număr lot 8302, termen de valabilitate 31.10.2019. Informarea de retragere de la vânzare a produsului provine de la furnizorul Euro Company. Furnizorul Euro Company a iniţiat o retragere a lotului de produs menţionat mai sus, deoarece există o suspiciune de contaminare a acestuia cu bacteria Salmonella. Euro Company menţionează faptul că au fost realizate controale pe toate eşantioanele de materii prime, precum şi a liniilor de producţie şi toate au ieşit conforme, nu s-a confirmat practic prezenţa acestei bacterii, însă se efectuează toate investigaţiile necesare în continuare", precizează autoritatea.

Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

Mega Image solicită clienţilor să nu consume produsele cu loturile menţionate şi să le returneze la punctul de vânzare din care au fost achiziţionate împreună cu bonul fiscal.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kaufland sulfiți retragere lot