x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis ar fi transmis că îl desemnează din nou premier pe Ludovic Orban

Klaus Iohannis ar fi transmis că îl desemnează din nou premier pe Ludovic Orban

13 Mar 2020   •   13:53
Klaus Iohannis ar fi transmis că îl desemnează din nou premier pe Ludovic Orban
Sursa foto: presidency.com

Președintele României, Klaus Iohannis, le-a transmis social-democraților, în timpul consultărilor prin teleconferință, că îl desemnează din nou premier pe Ludovic Orban, scrie Antena3.

Consultările convocate de Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, pentru desemnarea premierului, se desfășoară prin sistem de teleconferință.

Decizia a fost luată după ce Ludovic Orban a anunțat că cei din PNL nu se vor prezenta la consultări fiindcă intră în autoizolare. S-a ajuns la această situație după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost confirmat cu coronavirus.
 

"Cum să merg la consultări? Ar însemna să-l expun pe președinte riscului de contaminare.  L-am informat pe președinte, el va lua decizia. Nu e vorba doar de colegii din PNL, ci și de colegi de la alte partide din Senat care vor trebui să intre în aceleași proceduri", a spus premierul cu câteva ore înainte de începerea consultărilor.

Președintele României urmează să anunțe vineri seara numele premierului desemnat. Apoi, are la dispoziție 10 zile pentru a forma noul guvern și a cere votul Parlamentului.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis