x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis: Riscurile pentru securitatea europeană sunt încă critice

Klaus Iohannis: Riscurile pentru securitatea europeană sunt încă critice

17 Feb 2022   •   16:28
Klaus Iohannis: Riscurile pentru securitatea europeană sunt încă critice

Riscurile la adresa securității europeane sunt încă critice, transmite, pe Twitter, Klaus Iohannis. El spune că a reiterat sprijinul puternic al României pentru suveranitatea Ucrainei, integritatea teritorială și pentru dreptul său de a decide asupra aspirațiilor sale europene și euro-atlantice.

„Riscurile la adresa securității europeane sunt încă critice. Trebuie să ne continuăm coordonarea eficientă și să demonstrăm o unitate vizibilă în timpul acestei crize, care sporește securitatea întregii zone euro-atlantice”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

Președintele României a participat, joi, la reuniunea informală a Consiliului European pe tema ultimelor evoluții privind situația de securitate de la granițele Ucrainei.

Mai multe bombardamente au avut loc joi în estul Ucrainei în apropierea zonelor controlate de rebelii sprijiniți de Rusia.

Reprezentanții Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) relatează despre apariția unor incidente de-a lungul liniei de de demarcație dintre regiunea controlată de rebelii sprijiniți de Rusia și teritoriile unde se află forțele guvernamentale.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis